Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappen in Zeist

Gemeente Zeist doet mee aan het programma Doortrappen! Sluit jij ook aan?

 Wat is Doortrappen?

(Mede) door fietsen blijven senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Senioren fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat senioren zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de senior in elke gemeente helpt daarbij.

Gemeente Zeist

In de gemeente Zeist staan wij achter deze ambitie en willen dit stimuleren door middel van diverse activiteiten. Sinds 2022 organiseren wij diverse activiteiten voor senioren om veilig te blijven fietsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsvaardigheidsparcours, waarbij senioren kunnen testen hoe rijvaardig ze zijn. Of een fietscheck, waarbij wordt gecheckt of de fiets van de senior in orde is en belangrijk nog, past bij de fietser. Ook worden er fietsvalpreventie trainingen gegeven waarbij we stil staan bij bewustwording van de functionele veranderingen als je ouder wordt, wat te doen om een val te voorkomen en tips om veilig op pad te gaan.

Uitvoering Doortrappen in Zeist

De Doortrappenactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Sportief Zeist in samenwerking met Team Sportservice en provincie Utrecht. De doelgroep bereiken kunnen we niet alleen vanuit Sportief Zeist. Graag doen we een beroep op jullie om bekend te maken dat we allerlei activiteiten organiseren onder de vlag van Doortrappen! Heb jij cliënten/patiënten waarvoor een Doortrappen activiteit geschikt is? Of ben jij een senior die graag mee zou willen doen aan een Doortrappenactiviteit in Zeist? Stuur mij dan gerust een berichtje.

Doortrappen voor professionals

We organiseren niet alleen activiteiten voor senioren maar ook voor professionals. Middels diverse trainingen (meestal gratis) kun jij specifieke kennis opdoen over senioren i.r.t. veilig fietsen. We hopen dat dit aansluit bij jouw dagelijkse werkzaamheden en je hierdoor ook ambassadeur wordt van Doortrappen!

Kijk hier voor het nieuws in de gemeente Zeist

 


Cookie settings