Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Fietsclub Hoogeveen

Bianca Kort November 03, 2021 235 keer bekeken

Na de zomervakantie is in de gemeente Hoogeveen een start gemaakt met het project Fietsclub Hoogeveen. Een van de vele projecten, uit het landelijke programma Doortrappen, voor senioren die lekker in beweging willen blijven, genieten van de natuur en in contact willen komen met anderen.

Fietsclub Hoogeveen

Dat er genoeg animo was onder de seniore fietsliefhebbers om gezamenlijk te fietsen, bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Ruim 30 personen hebben 10 weken lang meegedaan aan het project. Het project is opgezet en begeleidt door docenten van de Fietsersbond in samenwerking met de lokale sport- en beweegcoach van de gemeente Hoogeveen.

Wekelijkse bijeenkomsten

Wekelijks was er op donderdagmiddag een bijeenkomst, waarbij er mooie routes van gemiddeld 25 kilometer werden gefietst. Met onderweg aandacht voor het fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Daarnaast werd er een bezoek gedaan aan de plaatselijke fietsenmaker, kwam er een fysiotherapeut langs en was er een bijeenkomst van Veilig Verkeer Nederland.

Vervolg

Donderdag 14 oktober was de laatste bijeenkomst van het project. Een aantal deelnemers heeft aangegeven in groepjes verder te gaan fietsen op een vast moment in de week.

In het voorjaar van 2022 worden er weer fietstochten georganiseerd door de sport- en beweegcoach. Houd hiervoor de Hoogeveensche courant en/of seniorensport nieuwsbrief in de gaten. Hiervoor kunt u zich aanmelden via: https://www.hoogeveen.nl/sport/sportaanbod

Doortrappen

Het programma Doortrappen Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Meer informatie over de projecten en aanmelden hiervoor is te vinden op https://doortrappendrenthe.nl/

Cookie settings