Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Mooie fietstocht Doortraproute Apeldoorn

ProfielfotoTjeerd Lemstra March 27, 2024 55 keer bekeken

Het was wat fris, maar droog! En de zon kwam af en toe door. Met 11 deelnemers en 4 begeleiders is de eerste Doortrappen Apeldoorn fietstocht gehouden op woensdag 26 maart.

Ontmoetingsplek De Groene Hoven was deze dag de vestigingsplaats van Doortrappen Apeldoorn. In de ochtend konden geïnteresseerden langskomen om geïnformeerd te worden over veilig fietsen. Inwoners kwamen langs met gerichte vragen over bijvoorbeeld de lage instap en de overstap naar een driewieler. We merken dat dit, samen met het op- en afstappen steeds vaker een gesprekonderwerp is. Daar waar we het een aantal jaar geleden voornamelijk over de fietshelm hadden.

De fietshelm wordt steeds meer gemeengoed, al blijft het belangrijk om deze op de juiste wijze op te zetten. Daarover volgt later meer informatie.

's Middags zijn we op de fiets gestapt om de mooie Doortraproute Apeldoorn te fietsen onder begeleiding van de bekwame begeleiding van Bert Middeldorp van o.a. Fietsgilde Apeldoorn. Met vaste deelnemers van fietstochten en deelnemers die voor het eerst zo'n tocht maakten. Dan is het leuk dat mensen die al heel lang in Apeldoorn wonen nieuwe paden hebben leren kennen!

Cookie settings