Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortraproute Apeldoorn officieel geopend

ProfielfotoTjeerd Lemstra June 21, 2022 367 keer bekeken

In Apeldoorn is op woensdag 15 juni de eerste Doortraproute officieel geopend door wethouder Anja Prins. Op het plein voor ontmoetingsplek De Groene Hoven, tevens het startpunt van de route, werd de route symbolisch met een te openen fietsslot geopend.

Gelijktijdig werden inwoners tijdens de fietsinformatiedag geïnformeerd over de mogelijkheden om veiliger op de fiets te zitten. Dat leverde weer mooie en waardevolle gesprekken op, waarbij opvalt dat het gebruik van een helm meer en meer gewoongoed begint te worden.

Op pad
Met het prachtige weer was het zeer aantrekkelijk om de Doortraproute - klik hier om deze direct te downloaden - gelijk te gaan fietsen en dat werd dan ook gedaan. Teruggekeerd met een verdiend kopje koffie en voldaan gevoel plus tips en tops over de mooie route. Maakte je onderweg een mooie/leuke foto, dan was er ook nog kans op een mooie prijs. De prijswinnaars ontvangen een bon van de fietsenwinkel bij hen in de buurt. En dat zijn geworden:

  1. Aly Meeuse-Put
  2. Francis Breukers
  3. Mieke Rijnaarts

Alledrie van harte gefeliciteerd en bedankt voor het meedoen! De prijzen komen jullie kant op.

Voorbeelden
Ten slotte een tip voor andere gemeenten: zorg dat je een (goede) voorbeeldhelm en -spiegel tot je beschikking hebt. Dit maakt het gesprek hierover makkelijker. Mensen verbazen zich bijvoorbeeld vaak over het lichte gewicht van een helm.

Cookie settings