Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Fietsinformatiedag voor senioren in Apeldoorn

ProfielfotoTjeerd Lemstra June 08, 2022 618 keer bekeken

Op woensdag 15 juni organiseren Doortrappen Apeldoorn en de Fietsersbond een fietsinformatiedag in Apeldoorn. Tijdens deze dag helpen fietsdocenten van de Fietsersbond senioren veilig op het zadel.

De fietsinformatiedag vindt van 10.00 – 14.00 uur plaats bij De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280. Om 10.30 uur wordt daarnaast de eerste Apeldoornse Doortraproute geopend door wethouder Anja Prins. De route kan daarna gelijk worden gefietst. Met kans op mooie prijzen.

Met de fietsinformatiedag wordt aandacht gevraagd voor fietsveiligheid voor senioren. Tijdens de dag worden tips gegeven om veilig en met plezier op de (elektrische)fiets te stappen. Daarnaast helpen fietsdocenten onder andere bij het goed afstellen van de fiets, beantwoorden fietsvragen en geven tips voor de aanschaf van een passende fiets en het uitstippelen van een fietstocht. Er is zelfs een fietsparcours waarmee geoefend kan worden. Ook worden er fietsfitoefeningen gedaan. Senioren kunnen langsfietsen om in gesprek te gaan met de fietsdocenten. Aanmelden is niet nodig. Zin om gelijk een mooie en veilige ronde te fietsen? Dat kan door Doortraproute Apeldoorn te rijden. Start en finish is tevens bij De Groene Hoven, waar de route wordt uitgedeeld. Het is een route van 24 km met voldoende rustpunten en zoveel mogelijk ruime en rustige paden en weinig obstakels. Iedereen die de route die dag gaat fietsen en tussentijds mooie/leuke foto’s maakt wordt gevraagd deze te delen. De mooiste foto’s worden beloond met een mooie prijzen!

Deze dag wordt georganiseerd door Doortrappen Apeldoorn en de Fietsersbond, onder andere in opdracht van de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland.

Cookie settings