Doortrappen x BOVAG

 

 

Zonder zorgen en met plezier op de fiets!  

In de stadsdelen van Amsterdam en gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam zijn BOVAG-fietsenwinkels met meer informatie over Doortrappen. BOVAG-fietsenwinkels en -fietsenmakers staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Zij denken mee over hoe jij zonder zorgen en met plezier op de fiets stapt. Zo kun je bij de fietsenmaker een fietscheck laten doen, worden er demo-middagen georganiseerd over fietsveiligheid, kun je samen fietsen met een Doortrappen-fietsgroep bij jou in de buurt en liggen er boekjes met FietsFit-oefeningen bij de fietsenmaker.  

Wil je meer weten over Doortrappen en fietstips? Lees hieronder snel verder!

 

Tips: verbeter jouw fiets! 

Ga veilig en zonder zorgen de weg op met deze tips: 

  1. Zorg ervoor dat je fietsverlichting werkt, wit/geel licht voor en rood licht achter! 
  2. Stel je zadel zo af dat je makkelijk met je voeten op de grond kunt komen 
  3. Zie wat er achter je gebeurt met een fietsspiegel 
  4. Gebruik een fietstas achterop 
  5. Voorkom glijden met anti-slip-pedalen 

Wil je meer tips? Ga naar www.doortrappen.nl/fietstips

 

Fiets-oefeningen voor thuis!  

Geen sportschoolabonnement? Geen zorgen! Met de Doortrappen FietsFit Oefeningen houd je je conditie op peil en stap je zelfverzekerder op de fiets. De oefeningen kun je zelf makkelijk thuis uitvoeren. Verbeter bijvoorbeeld je uithoudingsvermogen met deze FietsFit Oefening: 

  1. Ga rechtop staan met je armen langs je lichaam.  
  2. Spring met je armen en benen tegelijk uit elkaar.  
  3. Spring terug naar de beginpositie.  

Liever niet springen? Stap dan je benen een voor een naar buiten en doe daarbij je armen omhoog. Bekijk alle FietsFit Oefeningen hier: www.doortrappen.nl/fietsfit

 

Samen fietsen met een fietsgroep in de buurt 

Doortrappen organiseert activiteiten en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan. Er zijn verschillende fietsgroepen in Amsterdam en omliggende gemeenten. Kijk eens onder ‘In mijn buurt’ en ontdek wat er in jouw buurt te doen is! 

 

 

Wat is Doortrappen? 

Veilig en met plezier fietsen tot je 100ste: dat is het motto van het programma Doortrappen, opgezet door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Contact over Doortrappen in Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam? Mail naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com

 

Cookie settings