Moeder van 11 kinderen

January 24, 2019
13176 keer bekeken

"Mijn moeder heeft nooit een rijbewijs gehad maar altijd gefietst. Met al haar (11!) kinderen. Op een fiets met twee kinderen in stoeltjes, en daarbij voorzien van fietstassen vervoerde zij de boodschappen.

Toen zij als nummer 9 en 10 een tweeling kreeg, terwijl nummer 8 nog maar net een jaar oud was, bouwde mijn vader een dubbele set stoeltjes voor op de bagagedrager zodat ze drie kinderen op een fiets kon vervoeren.

Later fietste ze gezellig met mijn vader op een tandem: hij kon alles zien terwijl hij stuurde, zij had alle rust om om zich heen te kijken en door te fietsen. Vervolgens had ze nog een poos een lage-instapfiets.

Nu heeft ze voor zichzelf een driewieler gekocht (net zo’n mooie als mijn vader jaren had - hij is er helaas niet meer) waarop ze veilig kan doortrappen, zonder aandacht te hoeven besteden aan stoppen, afstappen, evenwicht bewaren enzomeer. En opnieuw kunnen haar boodschappen mee: in een prachtige mand achterop! Ze past zelfs haar kledingkeuze per dag er op aan: als het even lekker fietsweer is gaat ze gekleed in een broek!"

Images

X (voorheen Twitter)

Cookie settings