Terugblik: Monitoring & Evaluatie bijeenkomst Doortrappen

June 27, 2024 162 keer bekeken

Doortrappen bestaat inmiddels 5 jaar, maar wat is het effect van alle activiteiten? Het lijkt een simpele vraag, maar schijn bedriegt. Want wanneer is iemand zich bewuster van zijn eigen kunnen op de fiets? En is iemand na het bijwonen van één activiteit zich voor altijd meer bewust?

Een lastig vraagstuk dus, maar gelukkig kwamen we onlangs bij elkaar met veel knappe koppen die hier dagelijks mee bezig zijn.

Donderdag 13 juni kwamen wij met kwartiermakers en onderzoeksbureaus die zich bezighouden met de Monitoring & Evaluatie (M&E) van Doortrappen bij elkaar in Utrecht. De kwartiermakers en zes onderzoeksbureaus gaven met korte presentaties inzicht in hoe zij de M&E voor Doortrappen in de provincies uitvoeren. Er werd aandachtig geluisterd en driftig meegeschreven: iedereen vond het zinvol om elkaars methoden, resultaten en ervaringen te horen.

In het tweede deel van het programma onderzochten we in kleinere groepjes of en hoe we beter kunnen samenwerken op vlak van M&E. Hoofdconclusie: er is een wil om meer samen te werken. We werken immers allen aan het landelijke doel van Doortrappen: ouderen langer en veiliger laten fietsen. De details van de sessie worden de komende weken verder uitgewerkt, maar dat er een vervolg komt staat vast!

 

Cookie settings