Fiets mee tijdens de Fiets- en Ontdekdagen in de Noordkop

May 13, 2024 412 keer bekeken

Veiliger fietsen tot je honderdste, dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Team Sportservice Noordkop geeft invulling aan Doortrappen voor de gemeenten in de Noordkop en organiseert daarom drie gezellige Fiets- en Ontdekdagen in de regio.

Doortraproute Hollands Kroon
Dit jaar trappen we de Fiets- en Ontdekdagen af in Hollands Kroon. Op donderdag 23 mei begint de dag om 12:00 uur met diverse activiteiten. Denk aan onder andere: fietslessen, een fiets-apk, en een driewielfiets-ontdekmoment. Om 13:00 uur gaan we dan echt van start met de route van 25 km. De Wieringermeer staat centraal in deze prachtig glooiende route. Tijdens de rit verken je de mooiste natuurplekjes rondom de Wieringermeer en fiets je langs gebieden doordrenkt met rijke historie.

Doortraproute Den Helder
Op donderdag 30 mei begint de Fiets- en Ontdekdag in Den Helder al om 11:30 uur. Voorafgaand aan de mooie tocht organiseert MEE & de Wering namelijk een opfriscursus verkeersregels. Om 12:00 uur beginnen diverse activiteiten, waaronder een fiets-apk, fietslessen, en een kennismaking met de driewielfiets. Om 13:00 uur is het tijd om dan echt te vertrekken. De route van 21,5 km brengt je langs verschillende culturele plekken en prachtige natuur in Den Helder. Fiets langs indrukwekkende forten en bunkers, het unieke complex Willemsoord en ontdek het Helderse achterland.

De extra kosten voor deelname aan de cursus verkeersregels bedragen €1 per persoon.

Doortraproute Schagen
De Fiets- en Ontdekdag op donderdag 6 juni begint om 12:30 uur. Ook in Schagen bieden we de mogelijkheid om fietslessen te volgen, de fiets geheel apk te keuren, en om de driewielfiets te ontdekken. Ditmaal wel in een half uurtje, want om 13:00 uur gaan we van start. We nemen je mee langs de mooiste plekjes in de gemeente Schagen. De route van 21 km start in Waarland en brengt je langs het oude Oudkarspel, het pittoreske Tuitjenhorn, en het fraaie Dirkshorn. Bewonder de prachtige velden die Schagen omringen en geniet van de natuur die de gemeente Schagen te bieden heeft.

Aanmelden
Aanmelden is eenvoudig. Stuur een e-mail naar wkenter@teamsportservice.nl of bel naar 088-2037350. De kosten bedragen €1,50 per persoon. Met een Omringpas ontvang je 20% korting.

Cookie settings