Veilig(er) op de fiets door cursus fietsvalpreventie

April 03, 2024 420 keer bekeken

Veel senioren fietsen. Het is gezond, houdt ze in beweging, sociaal actief en het vergroot bovendien de mobiliteit en zelfredzaamheid. En het de bedoeling dat ze dat ook nog tot in lengte van dagen kunnen blijven doen. Maar een oudere fietser is ook kwetsbaar. Daarom organiseert Team Sportservice...

in het project Doortrappen een cursus fietsvalpreventie voor 60-plussers in de gemeente Koggenland. Stap jij straks ook veilig(er) op de fiets? 

Fietsen is leuk en dat moet ook zeker zo blijven. Het doel van deze cursus is om senioren bewust te maken van de risico’s die er zijn bij het fietsen. Paul Molenaar, coördinator Doortrappen: ,,Wij voorzien de deelnemers tijdens de cursus van tips en oefeningen om het vallen te voorkomen. We gaan het hebben over evenwicht, fietsveiligheid en een goede fietsuitrusting.'' Naast informatie is er ook een gedeelte praktijk met oefeningen om de balans en stabiliteit te verbeteren. De eerste les is binnen zonder fiets en andere 3 lessen zijn buiten met de fiets.  

Lestijden

Woensdagmiddag  1, 8, 15, 22 mei
Aanvang 13:30 uur
De eerste drie lessen duren 1 uur, de laatste les 2 uur  

Locatie

Café De Ridder
Kerkebuurt 171
1647 ME Berkhout

Meer informatie en aanmelden

De kosten voor de lessen zijn 5 euro per persoon per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld à 20 euro voor 4 lessen dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les.  Omringpashouders krijgen 20% korting. Meedoen is op eigen risico, je gebruikt je eigen fiets en een fietshelm wordt geadviseerd, maar is niet verplicht. Aanmelden kan bij Paul Molenaar door een mail te sturen pmolenaar@teamsportservice.nl of te bellen 06 – 83538259.  

Team Sportservice werkt samen met Team Sport Hoorn in het programma Doortrappen   

Cookie settings