Organiseer een Driewielfietsontdekdag

March 28, 2024 351 keer bekeken

Wat doe je als fietsen op een fiets met twee wielen lastig wordt of niet meer gaat bij een senior? Betekent dit dan het einde van het fietsende leven? Dat hoeft zeker niet! Misschien is de driewielfiets dan wel een passende optie.

Angst

De ervaring dat fietsen niet zo goed meer gaat, kan voor veel senioren al confronterend zijn. De gedachte om van een tweewieler over te stappen naar een driewielfiets brengt in sommige gevallen zelfs veel emoties teweeg. Sommige senioren voelen angst, anderen schaamte. Een eerste vrijblijvende kennismaking zou goed kunnen helpen om de drempel te verlagen naar het gebruik van een driewielfiets.

Driewielfietsontdekdagen

Dat is precies waar de Driewielfietsondekdagen van de Fietsersbond op gericht zijn: senioren laten kennismaken met het fietsen op een driewielfiets, met meerdere lotgenoten en tijdens een fietstocht of fietsparcours.

Hoe organiseer je dat?

Een evenement of activiteit organiseren vergt een goede voorbereiding. Dit zijn vijf vuistregels die kunnen helpen bij het organiseren van zo’n dag:

  1. Kies ruim van tevoren een datum en tijdstip.
  2. Denk goed na over de locatie.
  3. Betrek stakeholders en leveranciers op tijd.
  4. Bedenk een goed plan voor de communicatie.
  5. Bied een lekker hapje en drankje aan.

Zelf organiseren?

Ben je als Doortrapper geïnspireerd geraakt en wil je zelf ook een Driewielfietsondekdag organiseren? Neem dan contact op met Gerard Prins van de Fietsersbond via g.prins@fietsersbond.nl. De Fietsersbond organiseert deze dagen al sinds jaar en dag en heeft veel ervaring om je hierbij te ondersteunen.

 

Cookie settings