Doortrappen in april 2x present op congressen verkeersveiligheid

March 28, 2024 301 keer bekeken

Hoe zorgen we dat nog meer professionals ons programma kennen en ons weten te vinden?

Op de vakcongressen komen veel experts uit een en dezelfde branche bij elkaar. Zo is er op 3 april in Tilburg de VerkeersgedragDag (VGD), waar we met Doortrappen op het programma staan. Een week later, op 10 april, is het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC) in Zwolle. Ook daar is, naast de aandacht voor infrastructuur en inrichting van verkeer, ruimte in het programma voor de ‘zachte’ kant van verkeer: de mens en zijn/haar gedrag. Doortrappen staat op het podium.

VerkeersGedragsdag

De titel van onze presentatie op de VerkeersgedragDag (VGD) is: “Om ouderen bewust te maken van gevaarlijk fietsgedrag in het verkeer, moet je het juist níet hebben over verkeersveiligheid”. In onze presentatie om 11.50 uur nemen we het publiek mee in de klantreis van Doortrappen. Die begint bij de onbewuste fietser, de pakweg 60-plusser die al jaren fit en zelfverzekerd fietst, en die zich niet bewust is van het feit dat ook hij/zij ouder wordt en belemmeringen kan gaan ervaren. De klantreis eindigt bij de Doortrappen-ambassadeur, de fietser die alle stappen heeft doorlopen, zich bewust is van het eigen kunnen, die zich informatie en handelingen heeft eigen gemaakt. Deze ambassadeur helpt mede-fietsers en adviseert hen hoe zij ook veiliger blijven fietsen. 

Nationaal Verkeersveiligheidscongres

Het thema van onze bijdrage aan het NVVC is: ‘Op de tandem: samen fiets je harder, en door.” Hier presenteren wij in een sessie om 14.30 uur samen met VVN en het Mulier Instituut de diverse samenwerkingen en samenwerkingspartners van Doortrappen. En hoe deze pluriformiteit bijdraagt aan het succes van het programma. Een casus uit Assen laat zien hoe met succes de samenwerking met een wijkvereniging is opgezet.  

Inschrijven

Wil je de presentaties en de congressen bijwonen? Aanmelden voor de NVVC kan hierDe inschrijving voor de VerkeersgedragDag is gesloten.

 

Cookie settings