Meld je nu aan voor een van de 6 workshops op 6 februari. Vol = vol!

January 24, 2024 832 keer bekeken

Tijdens Expeditie Doortrappen op dinsdag 6 februari kun je deelnemen aan 6 inspirerende Doortrappen workshops die je nieuwe inzichten zullen geven over hoe je Doortrappen succesvol kunt organiseren in jouw regio. Elke sessie biedt plek voor 25 mensen, dus wacht niet te lang met aanmelden. Vol = vol!

Hieronder vind je per workshop een korte beschrijving over de inhoud. Onderaan de pagina staat een knop om je aan te melden voor Expeditie Doortrappen. Na het invullen van je persoonlijke gegevens krijg je de mogelijkheid Ć©Ć©n van de sessies aan te vinken.

 

Workshop 1: Materiaalcheck - Doortrappen en Fietsenmakers

Bij verschillende interventies (zoals de Fietscheck en de winter door) spelen fietsenmakers een belangrijke rol. Hoe verloopt de samenwerking tussen fietsenmakers en Doortrappen? En wat kan er beter?

 

Workshop 2: Observatiepost - Doortrappen en evaluatie

Na een mooie reis kijk je vaak met weemoed door de fotoalbums heen. Ook bij Doortrappen is het belangrijk om terug te kijken. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Tijdens deze sessie neemt Mulier Instituut je mee langs de evaluatie van 2023. Hoe zorgen we ervoor dat we de volgende expeditie nog beter voorbereid op pad gaan?

 

Workshop 3: EHBO - Doortrappen en zorg en welzijn

Op expeditie kan van alles gebeuren, daarom is het belangrijk dat er een arts of verpleegkundige meegaat op reis. Ook als je ouder wordt, kun je te maken krijgen met gezondheidsproblemen. Daarom werken we bij Doortrappen samen met professionals uit de zorg en welzijn. In deze sessie bespreken we hoe we samenwerken, maar ook waar kansen liggen voor de komende jaren.

 

Workshop 4: Reisfolder - Doortrappen en werving

Prachtige foto's en uitnodigende teksten. Reisbureaus zijn kanjers in werving. Maar ook onze Doortrappen-coƶrdinatoren en -kwartiermakers weten hoe belangrijk goede werving is voor een geslaagde activiteit. In deze sessie spreken we met experts en coƶrdinatoren over kansen en uitdagingen om meer mensen bij Doortrappen-evenementen te betrekken.

 

Workshop 5: Reisleiders - Doortrappen en vrijwilligers

Iedereen kent wel iemand die helemaal gek is op reizen. Het is het enige waar ze over kunnen praten. Bij Doortrappen hebben we ook vrijwilligers die super enthousiast zijn en goed in het begeleiden van senioren om hen te helpen zo lang mogelijk veiliger door te fietsen. Deze toppers zetten zich in hun eigen tijd in voor een veilige reis. Wat drijft de Doortrappen-vrijwilligers? En hoe belangrijk zijn ze voor het programma? Hoe vind je nog meer van deze kanjers?

 

Workshop 6: Kampvuurverhalen - Doortrappers aan het woord

Hoeveel prachtige foto's en filmpjes je ook ziet van een reis, de verhalen geven de meeste kleur. Tijdens deze sessie vertellen de Doortrappers hoe zij het programma beleven. Waarom doen ze mee met de activiteiten? En doen we het eigenlijk wel goed in hun ogen? We gaan rond het kampvuur in gesprek met fanatieke Doortrappers en mogen ze alles vragen.

 

Aanmelden Expeditie Doortrappen

Cookie settings