Doortrappen op de landelijke Buurtsportcoach-dag in Bunnik

December 15, 2023 837 keer bekeken

Op de koude en mistige ochtend van donderdag 7 december gingen programmamanager Juul en projectmedewerker Jelle op de fiets richting Bunnik voor de Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties.Tijdens deze buurtsportcoachdag werden kennis en ervaringen gedeeld tussen buurtsportcoaches.

 

Juul en Jelle waren vanuit Doortrappen aanwezig met drie ervaringsdeskundige buurtsportcoaches die het hemd van het lijf werden gevraagd.

Buurtsportcoaches vormen een belangrijke schakel bij de uitvoering van Doortrappen in de gemeenten. Zij zijn een bekend gezicht in de wijk, weten wie de trainingen kunnen gebruiken en kunnen met hun enthousiasme voor bewegen senioren meekrijgen. Daarom gaven wij vanuit het landelijk bureau een workshop voor buurtsportcoaches die pas net, of nog net niet zijn begonnen met Doortrappen in hun gemeente.

Tijdens de workshop gingen we niet alleen in op het programma, maar oefenden we ook onze eigen balans met de FietsFitOefeningen. Buurtsportcoach Britt uit Vijfheerenlanden had daarvoor zelfs een box meegenomen en haar Doortrappenafspeellijst aangezet. Bijna iedereen in de zaal had al van Doortrappen gehoord, maar er waren nog veel vragen over de rol van de buurtsportcoach in het programma. Tijdens de Q&A sessie met onze expert buurtsportcoaches konden die worden gesteld. Die werden vakkundig beantwoord door Mieke Hilhorst (Doortrappencoördinator Bunnik), Michèle Seton (Doortrappencoördinator Apeldoorn) en Britt Holtz (Doortrappencoördinator Vijfheerenlanden). Ons expertpanel gaf ook waardevolle tips mee voor startende gemeenten. Zo gaf Mieke de tip om een vraag toe te voegen aan de valpreventievragenlijst over fietsvalpreventie. Zo haal je met een beetje moeite veel nuttige informatie op!

Het was een nuttige en gezellige sessie waarvan de oud-Hollandse fietsliedjes nog steeds in ons hoofd zitten. Heb jij ook vragen die je graag aan een buurtsportcoach wil stellen? Neem dan contact met ons op! We verbinden jullie graag door.

Cookie settings