Voormalig Fietsburgemeester van Utrecht Jelle Bakker nieuwe Doortrappen collega!

October 26, 2023 1274 keer bekeken

Sinds deze maand heeft Doortrappen er weer een nieuwe collega bij, namelijk Jelle Bakker. Jelle ondersteunt het landelijk bureau Doortrappen vanuit de RVO. In dit bericht stelt Jelle zich aan je voor en vertelt hij hoe fietsen een rode draad is in zijn leven.

"HĆ© allemaal! Mijn naam is Jelle Bakker en sinds oktober ben ik begonnen bij de RVO en ondersteun ik het landelijk bureau Doortrappen. Fietsen is sinds een aantal jaar de rode draad door mijn leven. Het is mijn werk, vrijwilligerswerk, hobby, vaste vervoersmiddel Ć©n sport. Ik ben dan ook serieus aan het overwegen om een fietstattoo te nemen!

Het programma Doortrappen ken ik goed, want in mijn vorige functie bij SportUtrecht was ik gemeentelijk coƶrdinator voor de gemeente Utrecht. Vanuit die rol heb ik al met veel coƶrdinatoren en kwartiermakers kennis gemaakt. Voor ik begon bij de RVO was ik ook de fietsburgemeester van Utrecht. In die rol zette ik me als ambassadeur, verbinder en aanjager in voor alle Utrechters voor wie fietsen niet vanzelfsprekend is. Dat geldt ook voor senioren.

Tijdens mijn fietsburgemeesterschap heb ik daarom onder andere de stichting Fietsmaatjes Utrecht opgericht. Zo kunnen senioren en andere Utrechters die niet meer zelfstandig kunnen fietsen toch de wind door de haren voelen. Een fiets is meer dan een vervoersmiddel, het is een manier om vitaal te blijven en de dingen te kunnen doen die het leven de moeite waard maken. Ik heb er heel veel zin in om me in mijn nieuwe rol te blijven inzetten voor fietsen in het algemeen en de oudere fietser in het bijzonder!"

Cookie settings