Dick Slot (85) Beste Doortrapper 2023 van Drenthe

October 11, 2023 1227 keer bekeken

Afgelopen vrijdag 6 oktober werd Dick Slot thuis verrast door een delegatie, die hem kwam huldigen als Beste Doortrapper van Drenthe. De jury, bestaand uit oud-topschaatser Jan Bols en programmamanager Juul van Rijn kozen uit 185 nominaties voor de heer Slot. Lees verder om te lezen waarom.

Dick werd benoemd tot Beste Doortrapper van Drenthe omdat hij voor elke fase in zijn leven passende fietsen kiest en daarbij ook een echte doorzetter is. Hij trapt jaarlijks maar liefst ruim 10.000 fietskilometers in zijn woonomgeving weg! “En iedereen kent hem”, aldus zijn dochter Annie Slot, die haar vader nomineerde.  

Hester Loots van de provincie Drenthe riep deze ‘wedstrijd’ in het leven. Drenthe voert in alle gemeenten het programma Doortrappen uit, dat gaat om langer en veiliger blijven fietsen. Dat leverde veel nominaties en prachtige verhalen op. Want Beste Doortrappers zijn 60-plus, houden van fietsen én weten goed hij zij dit veilig willen blijven doen. Bijvoorbeeld met hulp van een fietsspiegel, een fietshelm of een model fiets dat past bij hun levensfase. Ook bewust kiezen voor veilige en rustige routes en samen fietsen met vrienden en kennissen doen Doortrappers graag.

De komende jaren blijven de Drentse gemeenten Doortrappen. Op www.doortrappendrenthe.nl  staan alle activiteiten waar de seniore fietsers in Drenthe aan mee kunnen doen.

Klik op de knop hieronder om het hele nieuwsbericht op de website van de provincie Drenthe te lezen.

Lees bericht

Cookie settings