Doortrappen verschijnt in steeds meer krantenkoppen!

June 25, 2023 887 keer bekeken

Steeds vaker verschijnen er berichten over Doortrappen activiteiten voor ouderen, zowel in landelijke dagbladen als lokale nieuwsbladen. De stijgende aandacht in de media leidt tot een groeiende bekendheid en interesse onder ouderen om deel te nemen aan Doortrappen.

Inmiddels heeft het programma al duizenden deelnemers weten te bereiken en dit aantal blijft gestaag toenemen. Ouderen ervaren niet alleen een verbetering in hun fietsvaardigheid, waardoor ze zich zekerder en veiliger voelen in het verkeer, ze ervaren ook enorm veel plezier door de sociale contacten met andere ouderen.

Doortrappen heeft als doel het aantal fietsongevallen onder ouderen terug te dringen en hun fietsplezier te vergroten. Het programma maakt gebruik van diverse methoden om ouderen bewust te maken van veilig fietsgedrag. Er worden fietscursussen georganiseerd waarin deelnemers praktische tips en adviezen krijgen over onderwerpen zoals verkeersregels, fietsvaardigheid en het belang van een goede fietsuitrusting. Ook wordt er aandacht besteed aan het versterken van het zelfvertrouwen van ouderen, zodat zij met plezier en vertrouwen blijven fietsen.

Benieuwd welke Doortrappen activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden? Op de pagina 'In mijn buurt' vind je per gemeente informatie over Doortrappen bijeenkomsten.

Met de voortdurende inzet van betrokken partners, kwartiermakers, projectleiders en vrijwilligers zal Doortrappen ongetwijfeld nog vele krantenkoppen sieren en ouderen aanmoedigen om veilig en met plezier te genieten van wat de fiets hen te bieden heeft.

Cookie settings