Nieuwe verkeersregels leren? Ga naar het theater!

May 30, 2023 972 keer bekeken

Een tv-show met echte prijzen, een quizmaster in de rol van Fred Oster, Willem Ruis, Linda de Mol of Leontien, bingoballen en verkeersfilmpjes uit de afgelopen decennia, dat zijn ingrediënten van de Theater Verkeersquiz die dit jaar in alle Drentse gemeenten wordt vertoond.

Hiermee worden de oudere fietsers uitgedaagd om in teamverband quizvragen te beantwoorden over het verkeer en de fiets. 

De aanwezige kbo-PCOB-leden (ouderenbond) genoten van de filmpjes van vroeger en de grappen van nu. De acteurs en technici van Contact Onderwijsadviesbureau hebben deze educatieve theatershow “Hoe zat het ook alweer” ontwikkeld en voeren het uit in opdracht van de Drentse organisatie van Doortrappen. Programmamanager Juul van Rijn en kwartiermaker Hester Loots namen op 9 mei een kijkje bij de voorstelling in de Bethelkerk in Assen.

Voor velen is het jaren geleden dat zij deelnamen aan een verkeersexamen, op school, of voor het auto- of motor examen. In de tussentijd is er veel veranderd in het verkeer. Naast dat er nieuwe verkeersborden en -regels zijn bijgekomen en het veel drukker is geworden op het fietspad, zijn er ook veel meer verschillende modellen fietsen op straat, zoals de driewielfiets, transportfietsen (de zogenaamde cargobikes), fietskoeriers en e-bikes, speed-pedelecs (nóg snellere e-bikes) en fatbikes.  

Hoe zat het ook alweer?

In de verkeers theaterquiz: Hoe zat het ook alweer? Gaan de acteurs met het publiek terug in de tijd. En vragen ze hen: “Weet jij het nog, toen het in Nederland heel rustig was op de weg?" En zie je nu ook steeds meer nieuwe vervoermiddelen rijden, zoals de elektrische fiets? Of merk je dat de verkeersregels veranderd zijn? "Hoe zat het ook alweer precies?”

Onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers doen de senioren mee aan de theatrale quiz waarin zij samen in een team de verkeersgeschiedenis doorlopen. Ook komen alle huidige verkeersregels voorbij. Bijvoorbeeld over alcohol- en medicijngebruik in het verkeer. Het team met de meeste punten wint een leuke prijs. Informatief, uitdagend en vooral heel gezellig!

Ook interesse?

Contact Onderwijsadviesbureau verzorgt dit theater in opdracht van de provincie Drenthe. Ook interesse? Dit is hun website. De kwartiermaker van Drenthe, Hester Loots, kan je meer vertellen over haar ervaringen met deze creatieve interventie van Doortrappen. En zo presenteert zij de interventie op de website van Doortrappen Drenthe. 

Cookie settings