Fiets je mee in Haarlemmermeer? Doortrappen fietstocht op vrijdag 26 mei!

May 15, 2023 1105 keer bekeken

Fietsen is een fijne manier om in beweging, sociaal, actief en zelfredzaam te blijven. Zeker als we ouder worden. Het programma Doortrappen, Team Sportservice en Rijwieltourclub Hoofddorp organiseren daarom voor de vierde keer een Doortrappen-fietstocht.

Op de dag is er aandacht voor de natuur, gezelligheid én veiligheid. Meefietsen op vrijdag 26 mei? Meld je dan snel aan!

Rondom Haarlemmermeer zijn twee mooie fietsroutes uitgezet van 15 km en 30 km. Je kunt zowel meedoen met een gewone fiets als een e-bike. Deelname aan de fietstocht is gratis, maar meld je vooraf wel even aan. De routes zijn in principe bedoeld voor 55-plussers, maar iedereen is welkom om mee te fietsen. Fiets ook mee en ontdek leuke nieuwe plekken en routes bij jou in de buurt. Kom alleen of samen met iemand anders en geniet van het groene landschap!

 

De fietsroutes starten en eindigen bij het Sportcomplex Toolenburg in Hoofddorp. De tochten vinden plaats van 10.00 tot 13.00 uur (vanaf 9.30 uur inloop met koffie en thee).

 

Aanmelden en voucher

Deelnemen aan de Doortrappen-fietstocht is gratis, maar meld je vooraf wel aan. Op die manier weet

de organisatie op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Je kunt je aanmelden tot uiterlijk donderdag 25

mei: klik hier

De nieuwe deelnemers aan deze tocht ontvangen een voucher waarmee bij rijwielhandel Balk in Nieuw-Vennep een fietsspiegel gemonteerd kan worden voorafgaand aan de tocht. De voorraad is beperkt, dus op=op!

Over Doortrappen
Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan. Meer informatie over Doortrappen kun je vinden op de website www.doortrappen.nl.

Cookie settings