Fit- & Vitaaldag in Edam-Volendam met Doortrappen!

April 25, 2023 764 keer bekeken

Op zaterdag 22 april vond de Fit en Vitaaldag plaats in Edam-Volendam. Het was een beweegmarkt met verschillende activiteiten en beweegaanbod voor jong en oud, met onder andere Doortrappen!

Tijdens deze dag waren wij aanwezig met Doortrappen, een landelijk initiatief om ouderen veiliger en zelfverzekerder op de fiets te laten stappen. Doortrappen stond op de markt met een fietsquiz en een Rad van fortuin. Hiermee konden de bezoekers hun kennis over fietsen testen en leuke prijzen winnen.

Daarnaast gingen we in gesprek met de mensen over hun ervaringen met fietsen en wat ze van Doortrappen vonden. Een opvallend aspect was dat veel mensen geĆÆnteresseerd waren in de helm. Dit was waarschijnlijk mede door het nieuwsbericht van vorige week, waarin werd aangegeven dat de ongelukken onder ouderen op de fiets is gestegen. We zijn hierover in gesprek gegaan. Mensen wilden graag meer weten over fietsveiligheid, gezondheid, meer weten welke helm geschikt was voor hen en wat de voordelen van het dragen van een helm zijn.

Naast de Doortrappen activiteiten konden zij gratis deelnemen aan verschillende fitheidstesten en een bezoek brengen aan de Beweegmarkt. Op deze markt presenteerden lokale (sport)aanbieders hun aanbod voor senioren. Er waren korte lezingen en proeflesjes, zoals een proefles Cognitieve Fitness en een lezing over gezonde voeding voor senioren. Ook waren er fysiotherapeuten, diƫtisten en wijkverpleegkundigen aanwezig om te adviseren.

Al met al was het een geslaagde dag waarbij veel mensen enthousiast waren over Doortrappen en het belang van veilig fietsen onder de aandacht werd gebracht. We hopen dat we hiermee hebben kunnen bijdragen aan het vergroten van de fietsveiligheid in Edam-Volendam en omgeving.

Cookie settings