Doortrappen-Ambassadeur aan het woord: Hester Loots

April 26, 2023 777 keer bekeken

We hebben een nieuwe maandelijkse rubriek: Doortrappen-Ambassadeur aan het woord. Elke maand stellen we vijf vragen aan iemand uit de community die zich met hart en ziel inzet voor Doortrappen. We trappen af met Hester Loots, Kwartiermaker Doortrappen Drenthe.

1. Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Hester Loots, werkzaam bij team Verkeer en Vervoer van provincie Drenthe en kwartiermaker Doortrappen voor Drenthe.

2. Waarom ben je ambassadeur van Doortrappen?
Het programma Doortrappen is gericht op de doelgroep die kwetsbaar is in het Verkeer. In de provincie Drenthe vinden we het belangrijk dat er (meer) aandacht is voor de verkeersveiligheid van senioren zodat deze groep veilig en met plezier kunnen blijven fietsen!

3. Hoe geef jij invulling aan Doortrappen?
In onze provincie worden in alle 12 gemeenten jaarlijks 10 educatieve projecten uitgezet, uiteenlopend van een theater verkeersquiz, opstarten van een fietsclub, driewielfiets ontdekdagen, e-bike trainingsdagen, workshops, enzovoort.

4. Wat zijn jouw persoonlijke Doortrappen-ambities?
Zoveel mogelijk senioren (weer) veilig op de fiets! In de afgelopen 2 jaar hebben we gemerkt dat we met de Doortrappen projecten ook de senioren bereiken die door een val, angstig zijn geworden om te fietsen. Een aantal van deze senioren stappen nu weer op de fiets doordat we deze groep extra uitleg geven over bijvoorbeeld de e-bike, de verkeersregels nog even op te frissen of onder begeleiding de eerste kilometers weer te fietsen.

5. Staan er binnenkort interessante Doortrappen-activiteiten bij jou in de buurt op de agenda?
Jazeker, zie voor alle geplande activiteiten voor het seizoen 2023 onze site: www.doortrappendrenthe.nl.

Cookie settings