Samenwerking provincie Limburg en KBO: een gouden combinatie

March 30, 2023 1242 keer bekeken

Samen aan de slag gaan om meer ouderen veiliger en zo lang mogelijk te laten fietsen. Met dit doel organiseerden de provincie Limburg en KBO Limburg eind februari een Doortrappen-bijeenkomst in Roermond. Aanwezig waren gemeenteambtenaren, (maatschappelijke) organisaties en lokale afdelingen van KBO.

Bovengenoemde aanwezigen gingen in gesprek met elkaar, de provincie Limburg, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en met het landelijk programmabureau Doortrappen over veiliger fietsen tot je 100ste.

KBO Limburg komt op voor de belangen van alle senioren. De verschillende afdelingen van KBO organiseren diverse activiteiten in de regio, waaronder ook fietstochten en informatiebijeenkomsten. Een heel belangrijke partner in de uitvoering van Doortrappen dus!

Er werden verhalen gedeeld door enthousiaste vrijwilligers van verschillende KBO-afdelingen, zoals begeleiders van fietsgroepen. Gemeenten en andere organisaties die al Doortrappen-activiteiten organiseren deelden met de zaal hoe dat in zijn werk gaat. Hoe start je zo’n activiteit op, en hoe zorg je ervoor dat er veel senioren aan mee gaan doen?

Subsidie

Astrid Hahnraths, kwartiermaker Doortrappen bij de Provincie Limburg, vertelde onder andere over de subsidieregeling die beschikbaar is voor Doortrappen-gemeenten in Limburg en hoe gemeenten deze kunnen aanvragen. Limburgse gemeenten kunnen voor meer informatie hierover contact opnemen met haar. Astrid: “Ik kijk terug op een geslaagde netwerkbijeenkomst. De aanwezigen waren enthousiast en betrokken bij het onderwerp. Mooi om te zien dat, naast de presentaties, veel informatie en ervaringen onderling gedeeld werden. Ik hoop dat steeds meer gemeenten en organisaties zich aansluiten bij Doortrappen in Limburg!”

DoortrappenRadar

Het landelijk programmabureau nam de aanwezigen mee in de laatste ontwikkelingen. Ook de DoortrappenRadar kwam aan bod. Hoe kun je als organisatie in kaart brengen waar je de doelgroep voor Doortrappen kunt vinden en met welke lokale organisaties kun je samenwerken? De DoortrappenRadar is te vinden in onze toolbox. Hiervoor heb je een account nodig. Deze kun je eenvoudig aanmaken via deze pagina.

Meer informatie over de activiteiten in Limburg en enkele voorbeelden vind je op de Doortrappenpagina van Limburg. De provincie heeft tevens een mooie video gemaakt waarin de verschillende rollen binnen Doortrappen in Limburg worden uitgelicht. Bekijk de video hier:

 

Cookie settings