Kom naar het Doortrappen Fietsfestival op 19 april in Diemen!

March 21, 2023 642 keer bekeken

Wil je een nog betere (veiligere) fietser worden, mooie prijzen winnen en antwoord krijgen op al jouw vragen over fietsen? Kom op woensdag 19 april naar het Doortrappen Fietsfestival in Diemen!

Programma 

Op het Fietsfestival kun je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Test bijvoorbeeld je fietsvaardigheid op het verkeersplein, doe mee aan de Fietsquiz, ervaar de dode hoek in een vrachtwagen en draai aan het Rad van Fortuin voor een leuke prijs. Ook kun je je fiets laten checken door een fietsenmaker en meteen een gratis fietsspiegel laten monteren. Twijfel je al een tijdje om een e-bike of driewielfiets aan te schaffen? Probeer ze op het festival en stel meteen al je vragen aan de specialisten van Doortrappen.  

 

Fietstocht 

Nog meer fietsen? Voorafgaand aan het Fietsfestival kun je meedoen aan een mooie groepsfietstocht onder begeleiding van Stichting Welzijn Diemen. De fietstocht start om 13:00 uur bij Wijkcentrum Het Noorderlicht en eindigt om 14:00/14:30 bij het Fietsfestival. De afstand is 15-20 kilometer. Deelname is gratis. Wil je je aanmelden? Stuur een mailtje naar Rens Wit van Stichting Welzijn Diemen via r.wit@welzijndiemen.nl.  

 

Waarom het Fietsfestival? 

Tijdens het Fietsfestival leer je op een leuke manier hoe jij je fietsveiligheid en -gezondheid kunt verbeteren. Wat kun jij veranderen in je eigen gedrag of aan je fiets om veilig te blijven fietsen? Natuurlijk staat het festival ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn, en blijven! 

 

Voor wie? 

Het Fietsfestival is bedoeld voor iedereen die veilig wil blijven fietsen tot zijn 100ste. Of je nu 50 of 90 bent, fietst op een normale fiets of e-bike, regelmatig fietst of niet, wees welkom!  

 

Kom je ook? 

Woensdag 19 april ben je welkom van 14:00 tot 17:00 bij Plein ’t Kruidvat, Ouderkerkerlaan 30 in Diemen. Kom gezellig langs en vergeet niet je eigen fiets mee te nemen! 

 

Het Doortrappen Fietsfestival is een samenwerking tussen Doortrappen, Stichting Welzijn Diemen, de gemeente Diemen, Veilig Verkeer Nederland, Tworby, Robert Harms Tweewielers en De wielen van Diemen. 

Cookie settings