Er wordt flink doorgetrapt in Zuid-Holland!

December 20, 2022 974 keer bekeken

De Nieuwsflits Doortrappen van het ROVZ Zuid-Holland staat weer vol mooie activiteiten en mijlpalen. Zo vonden er Doortrappen kick-offs plaats in de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Ook de gemeenten Rijswijk, Westland en Zuidplas gaan volgend jaar aan de slag met Doortrappen,

na succesvolle pilot workshops ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De komende maanden worden er evaluatiegesprekken gehouden met de gemeenten die Doortrappen hebben aangeboden in 2022. De uitkomsten hiervan worden gedeeld in de volgende Nieuwsflits. Benieuwd?   Meld je aan via: www.maakeenpuntvannul.nl/aanmelden. Hieronder hebben we een aantal berichten uit de Nieuwsflits van december uitgelicht:

Kick-off Doortrappen in Hendrik-Ido-Ambacht

Op donderdagochtend 25 augustus was de kick-off van Doortrappen in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Wethouder Oelfke-ten Seldam opende de ochtend en ging daarna onder het genot van een kopje koffie met appeltaart in gesprek met de deelnemers. Na vijf vervolgbijeenkomsten die tweewekelijks plaatsvonden, is het programma op donderdag 3 november afgesloten met het Doortrappen kaartspel en een gezellige high-tea.

Pilots Doortrappen in Rijswijk, Westland en Zuidplas  

Een aantal gemeenten heeft dit jaar een Doortrappen pilot gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Zo hebben de gemeenten Rijswijk, Westland en Zuidplas de workshops ''Het Nieuwe Fietsen'' van VVN aangeboden. Tijdens deze workshops, die uit twee dagdelen bestaan, was er veel aandacht voor de vernieuwde verkeersregels, de diversiteit van de voertuigen op het fietspad en hoe hiermee om te gaan, de mobiliteit van de deelnemers zelf en hoe langer vitaal en actief te blijven. En de deelnemers? Die waren enthousiast! 

Netwerkbijeenkomst in januari 2023 

In januari vindt de tweede netwerkbijeenkomst Doortrappen in Zuid-Holland plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle betrokken stakeholders binnen Doortrappen. Onderwerpen die aan bod komen zijn de nieuwe materialen voor Doortrappen, een terugblik over 2022 en een vooruitblik naar de activiteiten in 2023. 

Cookie settings