Mouk is de Beste Doortrapper 2022 van Haarlemmermeer!

December 12, 2022 1176 keer bekeken

Vrijdag 9 december was de uitreiking van de bokaal voor Beste Doortrapper 2022 van Haarlemmermeer. De winnaar: Mouk Roest!

Mouk werd genomineerd door zijn dochter Amy. Zij vertelde dat Mouk al vele jaren actief fietst. Niet op een elektrische, maar een gewone fiets. Mouks liefde voor het fietsen begon met de dagelijkse tocht van en naar zijn werk. Elke dag fietste hij naar de Waarderpolder. In weer en wind, heel vroeg in de ochtend of soms zelfs ‘s nachts, want Mouk werkte wisselende diensten. Die dagelijkse fietstochten naar het werk heeft hij 20 jaar lang gemaakt.

Natuurlijk stapt Mouk ook in zijn vrije tijd graag op de fiets. Samen met zijn vrouw Sandra maakt hij regelmatig reizen naar allerlei mooie plekken, met de tent achterop de fiets. In 2019 begonnen Mouk en Sandra aan hun droomfietstocht. Met twee rugzakken en twee fietsen stapten ze in het vliegtuig, om een jaar te gaan fietsen door Azië! Ze landden als eerst in Hanoi, Vietnam. Vanaf daar fietsten ze naar Cambodja, Laos en Thailand. Hitte, hevige regenbuien, slechte wegen, niets hield ze tegen. Helaas kwam er door corona uiteindelijk een einde aan hun reis en moesten ze terug naar Nederland. Desondanks kijken ze terug op een prachtige fietsreis waarop ze veel leuke mensen hebben ontmoet en vertellen daar regelmatig nog mooie verhalen over.

De uitreiking vond plaats bij Rijwieltoerclub Hoofddorp, in sportcomplex Toolenburg. Daar gaf de wethouder een mooie speech over Doortrappen en winnaar Mouk. Onder toeziend oog van zijn vrouw, dochters en kleindochter ontving Mouk daarna de Beste Doortrapper-bokaal. ‘Als er iemand een Doortrapper is, dan is het mijn vader’, aldus dochter Amy. Ze is supertrots op haar vader en is blij dat hij nog steeds zo van zijn fietsavonturen geniet. Dankzij Amy’s nominatie en mooie verhaal mag Mouk zich nu officieel benoemen tot Beste Doortrapper 2022 van Haarlemmermeer. Gefeliciteerd, Mouk!

Cookie settings