De ‘Beste Doortrapper 2022’ van Ouder-Amstel is bekend!

November 11, 2022 1222 keer bekeken

Veel 55-plussers fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is geweldig nieuws en daar mag aandacht aan geschonken worden! De winnaar is bekend...

Beste Doortrapper 2022

Veel 55-plussers fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag aandacht aan geschonken worden! Daarom is fietsinitiatief Doortrappen de afgelopen tijd op zoek gegaan naar de Beste Doortrapper 2022 in elk stadsdeel van Amsterdam en de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam. Inwoners konden een vitale fietser van boven de 55 nomineren die volgens hen de Beste Doortrapper 2022-bokaal verdient, zo ook in Ouder-Amstel.

 

Beste Doortrapper van Ouder-Amstel

Inmiddels is de nominatieperiode voorbij en is de Beste Doortrapper 2022 van de gemeente Ouder-Amstel bekend. Op woensdag 30 november vindt dan ook de feestelijke uitreiking plaats! Uiteraard zijn naast de winnaar ook andere Doortrappers uitgenodigd. De wethouder van gemeente Ouder-Amstel zal de bokaal overhandigen aan de winnaar. Tijdens de uitreiking is er verder gelegenheid om vragen te stellen over fietsveiligheid aan een Doortrappen-professional. Ook kun je je verkeerskennis testen met een Fietsquiz en je lichaam opwarmen met FietsFit oefeningen. De uitreiking vindt plaats van 13:30 tot 14:00 uur, bij het Axel Koenders Fitpark aan de Rembrandt van Rijnweg.

Bike tours

Op woensdag 30 november en donderdag 1 december kunnen fietsliefhebbers ook deelnemen aan verschillende bike tours. Op woensdag 30 november is de Ouder-Amstel bike tour en kun je kiezen uit een route van 12 km en een van 20 km. De route van 12 km start om 12:00 uur en die van 20 km om 14:00 uur. De startplaats van beide routes is het Axel Koenders Fitpark.

Wil je meedoen met een bike tour? Meld je dan aan voor 25 november bij Dominique Danhof via d.danhof@coherente.nl of 020 496 3673. Je wordt gevraagd 15 minuten voor de start van de tour aanwezig te zijn. Bij slecht weer worden de tours verplaatst.

 

Over Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.

 

Meer informatie over Doortrappen en de zoektocht naar de Beste Doortrapper kun je vinden op de website www.doortrappen.nl/amsterdam en op de Facebookpagina van Doortrappen Amsterdam (facebook.com/DoortrappenAmsterdam).

Cookie settings