Fred winnaar van de Beste Doortrapper 2022 in Edam-Volendam!

November 10, 2022 1224 keer bekeken

Op dinsdagochtend 8 november was de feestelijke uitreiking van de bokaal voor Beste Doortrapper 2022 van Edam-Volendam! De winnaar: Fred Diks.

Fred werd genomineerd door maar liefst vier mensen. Zij hebben allemaal bewondering voor hoe vitaal en sterk Fred is. In september is Fred 81 jaar geworden, maar zijn leeftijd houdt hem niet tegen om dagelijks vele kilometers op de racefiets te fietsen. Bovendien is Fred al jaren aangesloten bij een gezellige fietsgroep Tourclub Volendam. Fred fietst makkelijk mee met de soms hoge snelheid van de groep en vliegt de Schellingwouderbrug in Amsterdam over alsof het een verkeersdrempel in een parcours betreft. Zoals zijn fietsmaatje Johan zegt, verdient dat wel een kudo. Fred is een voorbeeld voor andere fietsers en een ware aanwinst voor de fietsgroep.

Ondanks dat Fred momenteel kampt met gezondheidsproblemen, was hij aanwezig om de bokaal te ontvangen. Deze werd uitgereikt door twee vrijwilligers van de Fietsersbond. Ook waren Team Sportservice en leden van de Tourclub Volendam aanwezig, de fietsgroep waar Fred onderdeel van is. De uitreiking vond plaats bij Ton Koning Tweewielers in Volendam. Ton Koning was zelf ook bij de uitreiking. We willen Ton nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn zaak voor de uitreiking!

Tijdens de uitreiking konden Doortrappers ook vragen stellen over fietsveiligheid aan Doortrappen professionals. Na de uitreiking vond de Driewieldag plaats, waar Doortrappers konden proefrijden op een driewielfiets. Ook voerde een fietsenmaker fietschecks uit en werd er gekeken of de fietsen omgebouwd konden worden naar een driewielfiets met het hulpmiddel Tworby.

Al met al was het een gezellige en feestelijke dag. We willen iedereen bedanken voor zijn komst en Fred nogmaals feliciteren met de overwinning. Nu mag hij zich officieel benoemen tot de Beste Doortrapper 2022 van Edam-Volendam!

Cookie settings