De ‘Beste Doortrapper 2022’ van Edam-Volendam is bekend!

November 03, 2022 932 keer bekeken

Veel 55-plussers fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is geweldig nieuws en daar mag aandacht aan geschonken worden! De winnaar is bekend...

Daarom is fietsinitiatief Doortrappen de afgelopen tijd op zoek gegaan naar de Beste Doortrapper 2022 in elk stadsdeel van Amsterdam en de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam. Inwoners konden een vitale fietser van boven de 55 nomineren die volgens hen de Beste Doortrapper 2022-bokaal verdient.

Beste Doortrapper van Edam-Volendam

Inmiddels is de nominatieperiode voorbij en is de Beste Doortrapper 2022 van de gemeente Edam-Volendam bekend. Op dinsdag 8 november vindt dan ook de feestelijke uitreiking plaats! Uiteraard zijn naast de winnaar ook andere Doortrappers uitgenodigd. Een vrijwilliger van de Fietsersbond zal de bokaal overhandigen aan de winnaar. Tijdens de uitreiking is er verder gelegenheid om vragen te stellen over fietsveiligheid aan een Doortrappen-professional en is Leonie van Team Sportservice aanwezig. We beginnen de feestelijke uitreking om 9.30 bij Bike Totaal Ton Koning Tweewielers in Volendam met koffie en thee, waarna om 09.45 de uitreiking zal plaatsvinden. Van 10:00 tot 13:00 uur vindt vervolgens de Tworby Driewieldag plaats, waar deelnemers kunnen proefrijden op een driewielfiets, hun fiets kunnen laten checken door een fietsenmaker en kunnen kijken of deze omgebouwd kan worden naar een driewielfiets. Tworby, maakt van uw tweewieler een echte driewieler.

Over Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.

Meer informatie over Doortrappen en de zoektocht naar de Beste Doortrapper kun je vinden op de website www.doortrappen.nl en op de Facebookpagina van Verkeer & Meer.

Cookie settings