Zeeuwse gemeenten staan stil bij verkeersveiligheid en oudere fietsers

September 29, 2022 561 keer bekeken

Donderdag 15 september was er een themabijeenkomst verkeersveiligheid van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) in Middelburg. Het was een succesvolle bijeenkomst en de deelnemers vertrokken geïnspireerd en enthousiast om Doortrappen verder uit te rollen in Zeeland! 

Donderdag 15 september was er een themabijeenkomst verkeersveiligheid van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) in Middelburg. Bij de bijeenkomst waren zeven Zeeuwse wethouders, plus ambtenaren en andere organisaties aanwezig om met elkaar in gesprek te gaan over de verkeersveiligheid van de fietsers in Zeeland en hoe een gemeente kan beginnen met het organiseren van Doortrappen activiteiten. Het was een succesvolle bijeenkomst en de deelnemers vertrokken ge├»nspireerd en enthousiast om Doortrappen verder uit te rollen in Zeeland! 

Verkeerspsycholoog Adriaan Heino aan het woord

De ochtend ging van start met een inspirerende presentatie van verkeerspsycholoog Adriaan Heino over de oorzaken en gevolgen van verkeersincidenten en ongevallen. Een van de punten die Adriaan benadrukte is dat wanneer wij mobiliteitsgedrag willen be├»nvloeden, het van belang is om programmaÔÇÖs en campagnes te ontwikkelen voor specifieke doelgroepen. Dit was een mooie link naar het volgende programmaonderdeel: aan de slag met het programma Doortrappen.

Aan de slag met Doortrappen

Wiepke Barentsen-van den Broeke, Doortrappen kwartiermaker Zeeland, en Sonja Rijsbosch van het Landelijk Programma Bureau gaven een presentatie over hoe Doortrappen verkeersveiligheid en fietsplezier op een laagdrempelige manier verbindt, en wat Zeeuwse gemeenten zoals Tholen al bereikt hebben met verschillende Doortrappen activiteiten. Hierop volgde een workshop waar de wethouders, raadsleden en ambtenaren met elkaar in gesprek gingen over welke organisaties je als gemeente kan betrekken bij Doortrappen.

Film  Doortrapdag Stavenisse

De dag werd afgesloten met een mooie video van een Doortrapdag in Stavenisse. Wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen vertelt enthousiast over hoe makkelijk deze dag is te organiseren en de positieve effecten die het heeft! 

Klik op de onderstaande foto voor de video:

 
 
 

 

Doortrappen on Tour Zeeland op 3 november in Goes
De volgende Doortrappen bijeenkomst in Zeeland staat alweer op de planning. Op 3 november komt Doortrappen on Tour naar de gemeente Goes. ROVZ Zeeland en het landelijk bureau Doortrappen nodigen alle Doortrappen partners in Zeeland van harte uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst van 09.30-12:00 uur. Tijdens deze ochtend delen we ervaringen rondom het opstarten en door ontwikkelen van Doortrappen in gemeenten, en gaan we samen aan de slag in verschillende workshops! Meld je snel aan via deze link: Zeeland - Doortrappen on Tour

 

Cookie settings