Netwerk DoortrapRoutes breidt uit

September 29, 2022 816 keer bekeken

Het gaat goed met de DoortrapRoutes. Na de start in Friesland hebben ook andere provincies het concept opgepakt en als interventie opgenomen in hun aanbod van Doortrappen activiteiten.

In de provincie Utrecht zijn onlangs acht routes gerealiseerd, deze zijn te vinden op de website van VVN.In Gelderland zijn dit najaar weer vier nieuwe routes toegevoegd aan het aanbod: namelijk die in Neerijnen, Harderwijk, Culemborg en Apeldoorn Beekbergerwoud, die je kunt downloaden via de website van de Fietsersbond

Gelderland telt nu twintig Routes. En ook de andere provincies blijven niet achter: Flevoland en Limburg bijvoorbeeld, hebben de ontwikkeling van DoortrapRoutes op hun actielijstje staan. Zo kunnen steeds meer oudere ervaren fietsers genieten van mooie rustige tochten in de eigen, of juist een nieuwe omgeving. 

Ook een DoortrapRoute opzetten?

De ervaringen uit het noorden van de pioniers Karin Broer en Jetty de Vries, én het inspiratiedocument ‘DoortrapRoutes’ waarin zij hun visie en ervaringen deelden, hebben de andere provincies ook goed geholpen. Een rustige route van 20 á 25 km langs mooie wegen over redelijk ruime paden zonder al teveel obstakels en lastige oversteken is immers aantrekkelijk voor de Doortrapper.

We dromen verder

Bij het landelijk programmabureau dromen we verder: wat als er nu eens in alle provincies DoortrapRoutes zijn, en we deze routes aan elkaar kunnen knopen. Dan hebben we een landelijk netwerk van DoortrapRoutes Oproep: wie doet er mee?

Intussen in Nijkerk (GLD)
In een persbericht laat de Fietsersbond weten dat zij is op zoek naar oudere fietsers om een nieuwe Doortraproute te testen in de gemeente Nijkerk. Zie ook deze link: Oudere fietsers gezocht om doortraproutes te testen

 

Cookie settings