Ahmet: “Fietsen is veel leuker dan wachten op zo’n perron voor de metro, tram of de bus.”

May 24, 2022 514 keer bekeken

Het eerste wat Ahmet zich kan herinneren over zijn komst naar Nederland in 1982 is dat iedereen hier een of meerdere fietsen had en je overal mensen zag fietsen. ‘Ik had het voordeel dat ik al kon fietsen, want het lijkt me erg lastig om dit op latere leeftijd nog te leren.’

Hij was in Turkije niet in het bezit van een fiets tot zijn verhuizing naar Nederland, maar kon daar wel af een toe een fiets van een bekende lenen. ‘Toen ik hier in Nederland kwam heb ik zelf gelijk een fiets gekocht.

Het persoonlijke relaas van Ahmet is een van de vier fietsverhalen die zijn opgetekend door bureau Sézer. Dit bureau kreeg in 2021 het verzoek van het programmabureau Doortrappen om actief op zoek te gaan naar verhalen van migranten. Om hen te interviewen over de rol van de fiets in hun leven.

Handreiking diversiteit
Ook schreef Sézer het inspiratiedocument “Van diversiteit Doortrappen naar inclusiviteit”. Een handreiking voor alle professionals en vrijwilligers die graag een brede doelgroep ouderen willen bereiken voor Doortrappen; zowel autochtone Nederlanders als migrantenouderen. Dit gaat vaak niet vanzelf, zo hebben wij ervaren. In dit document vind je praktische tips en achtergrondinformatie. Te vinden op doortrappen.nl, het staat hier onder partners & professionals. Ben je nog niet geregistreerd, dan dien je dit te doen. Daarvoor vragen we slechts 1 minuut van je tijd.

In de online kwartaalbijeenkomst “Hoe inclusief is jouw Doortrappen programma” op 7 december 2021, is het onderwerp eveneens uitgebreid aan de orde geweest en heeft bureau Sézer de eindproducten van haar opdracht ‘diversiteit Doortrappen’ gepresenteerd.

Cookie settings