“Ik vertel graag over hoe leuk het is om een fietsgroep te hebben."

April 22, 2022 258 keer bekeken

Op een stralend zonnige aprildag is het Doortrappen seizoen in Drenthe van start gegaan. De feestelijke kick-off vond plaats in Assen. Wethouder Harmke Vlieg en programmamanager Doortrappen Juul van Rijn verzorgden de opening. Ook werd er veel publiek getrokken door het Asser Shanty koor

Tijdens deze opening werd tegelijkertijd de nieuwe fietsgroep Assen opgericht. Na de muzikale optredens en speeches, stapten 20 nieuwe Doortrappers meteen op de fiets. Ook de wethouder fietste de hele tocht mee.

Fietsdocent Angela Schut nam de groep enerzijds enthousiast en gedreven mee, en probeerde anderzijds zelfredzaamheid en eigenaarschap te stimuleren (“Wie maakt de route volgende week?”), zodat ze straks na 10 weken zelfstandig en met plezier doorgaan met elkaar.

Een goede methode; vindt ook haar assistent en Doortrapper Luuk Klok. Vorig jaar deed Luuk zelf mee aan een Doortrappen fietsgroep. Dit jaar helpt hij Angela mee als vrijwilliger om dit nieuwe fietsgroep te begeleiden. Op 83-jarige leeftijd is hij fervent fietser, en heeft hij al jaren een eigen fiets- en wandel groepje genaamd ‘Buurt Bakkie’. Luuk vertelt: “Nu wil ik anderen enthousiasmeren, ik vertel graag over hoe leuk het is om een fietsgroep te hebben.” Zo is Luuk al een echte Doortrappen Ambassadeur! En zijn geheim voor lang en gelukkig leven? “Altijd in beweging blijven door te fietsen en wandelen én gezond blijven eten”. 

 

 

Cookie settings