Fietsvalpreventietraining in gemeente De Ronde Venen

March 06, 2022 926 keer bekeken

Woensdag 1 december j.l. vond de eerste fietsvalpreventietraining ‘Stevig op de pedalen’ plaats in de gemeente De Ronde Venen. Het idee van deze training als aanvulling op de algemene valpreventiecursus die al werd gegeven, is een mooi voorbeeld van Doortrappen-maatwerk.

Valpreventie is een van de onderwerpen die in het nieuwe landelijke regeerakkoord hoog op de agenda staat. In veel gemeenten in het land kunnen ouderen meedoen aan trainingen op het gebied van valpreventie. Nieuw is dat we deze trainingen goed kunnen combineren met het Doortrappenprogramma in gemeenten. Want voorkomen dat je valt, ook met de fiets, is ervoor zorgen dat je veilig op de fiets blijft zitten!

Succesvolle training

Terug naar december in de Ronde Venen. Tijdens de fietsvalpreventietraining ontvingen senioren informatie over het voorkomen van fietsongevallen. De eerste fietsvalpreventietraining bleek meteen een succes. Tien senioren waren aanwezig en erg te spreken over de les. De senioren leerden in deze training hoe zij een val kunnen voorkomen en hoe zij kunnen opstaan na een val. Een van de deelnemers over de training: “Ik wist absoluut niet dat er zoveel te vertellen was over fietsen en veiligheid. De tips waar je rekening mee kunt houden vond ik erg interessant, voornamelijk op welk tijdstip je gaat fietsen.”  

Vanwege het succes wordt ‘Stevig op de pedalen’ in 2022 standaard toegevoegd aan de vierdaagse algemene valpreventiecursus in De Ronde Venen. Alle andere Doortrappengemeenten in provincie Utrecht kunnen vanaf nu ook een fietsvalpreventietraining organiseren. Neem contact op met de Kwartiermaker.

Cookie settings