Hoe inclusief is jouw Doortrappen-programma?

November 24, 2021 1945 keer bekeken

7/12 Eerste in de themareeks Doortrappen on Tour. Iedereen veilig blijven fietsen- als het even kan tot z’n 100ste- dat wensen we alle ouderen in Nederland toe. Maar, bereiken we alle ouderen wel? Hoe komen we in contact met anderstaligen, met mensen voor wie de fiets geen tweede natuur is?

 

Bureau Sézer voor Diversiteit ging op zoek naar migrantenouderen en vroeg hen naar hun fietservaringen. In de eerste themabijeenkomst van Doortrappen-on-Tour op 7 december 2021 staat diversiteit centraal.

Coördinatoren, kwartiermakers en andere betrokkenen zijn van harte uitgenodigd voor deze online bijeenkomst op 7 december. Naast de presentatie van Sézer gaan we met elkaar in gesprek over de toepassingen van hun producten in jouw eigen praktijk.

Nieuwe producten voor meer diversiteit in het programma
Na 7 december bieden wij: een nieuwe fotoserie voor Doortrappen, een set met prachtige persoonlijke fietsverhalen van migranten ouderen. En een inspiratiedocument: “Hoe zorg jij dat je alle ouderen in jouw gemeente bereikt en uitnodigt om mee te doen met Doortrappen?”

Programma van de themasessie
Datum: 7 december 2021
Tijd: 10.00-11.30 uur
Waar: online, deelnemers ontvangen de link een dag van tevoren
Wie: kwartiermakers, coördinatoren en andere betrokkenen bij programma Doortrappen

Ben jij erbij?
Geef je op via doortrappen@minienw.nl

Doortrappen on Tour 2021/2022
Op 7 december trappen wij af met Doortrappen on Tour; een serie bijeenkomsten waarin telkens één thema uit ons programma wordt uitgelicht. In december online, in 2022 hopen wij op bezoek te gaan in de regio. Elke bijeenkomst vindt plaats ergens in het land, de organisatie is een coproductie van het landelijk programmabureau en regionale Doortrappen-organisatie. Met een centraal thema en lokale praktijkvoorbeelden en ervaringen. Doortrappen, we doen het samen!

Wil jij gastregio zijn in 2022? Geef je op via doortrappen@minienw.nl

Cookie settings