Interview met een professional; Hanke Prijs

24-11-2021 1824 keer bekeken

"Doortrappen on Tour was echt een succes” “Binnen Team Sportservice heeft de communicatiemedewerker een ontzettend veelzijdige baan. We doen heel veel, organiseren tal van activiteiten en willen iedereen, ongeacht leeftijd, aan het bewegen zetten. En gezonder laten leven.

Doortrappen past daar uiteraard uitstekend bij. Ik bedoel: fietsen tot je honderdste, hoe gezond kun je het hebben?” In dit interview spreken we Hanke Prijs, communicatieadviseur in Noord-Holland.

“Mijn collega Nanda Timmerman – hoofd Doortrappen noemen we haar - is, laten we zeggen, nogal een pitbull. Bijt zich vast en laat nooit meer los tot de prooi volledig de hare is. Dat doet ze ook met het programma Doortrappen. Ze had me al snel gevonden voor de communicatie rondom het programma. Logisch natuurlijk. Ik vond het leuk, het was onderdeel van mijn werk, maar in eerste instantie was dat het. Misschien moet ik dat even toelichten. Want het is zo, dat wij aftrapten in de tijd dat corona net uitgebroken was. Echt grootse dingen op poten zetten zat er dus niet in.”

Met start Doortrappen direct in de kijker

“De officiële aftrap in de drie gemeenten waar wij Doortrappen promoten was ontzettend leuk. De wethouders waren enthousiast en we maakten er drie leuke momenten van. En het mooie was, dat de fietsenzaken waar we de aftrap deden, ook enthousiast waren. Pers erbij, ik mag wel zeggen dat we ons toen direct in de kijker hebben gezet.

Gaandeweg konden we toch wat dingen organiseren. Op gesprek bij ouderengroepen, fietsfitoefeningen uitgedeeld bij artsen, fysio’s en diëtisten, veertien collega’s van me hebben de opleiding tot fietsinstructeur gevolgd, we hebben de eerste Doortrappenroutes uitgezet en met partners Fiets- en Ontdekdagen georganiseerd.”

Ik ging helemaal los

“En naarmate we meer ondernamen, groeide mijn interesse voor Doortrappen. Ik verdiepte me nog wat meer in de stijlgids en merkte dat ik Doortrappen af en toe een klein beetje voortrok. Het is ook zo’n gezellig kleuren- en beeldpakket waarmee ik mag werken. Op een gegeven moment ging ik helemaal los in de opmaak van promotiemateriaal. Vooral toen we Doortrappen on Tour gingen organiseren. Een grote beurs in een prachtig theater in Den Helder. Misschien wel het mooiste van Nederland. Nee, ik heb geen aandelen.

Onze vaste vormgever was op vakantie en ik heb alle uitingen voor die beurs ontworpen: posters, flyers, naamkaartjes voor de gasten en sprekers, promotieborden, uitnodigingen. Ik kende op den duur de kleurcodes van Doortrappen beter dan die van onze eigen huisstijl. En ik schrijf voor iedere scheet die Doortrappen dwars zit een persbericht. Beter een keer te veel gespamd naar de pers dan te weinig, is mijn motto.”

Doortrappen on Tour was echt een succes, mag ik wel zeggen. Nanda had de touwtjes strak in handen, veel collega’s hadden een rol en dagvoorzitter Juul van Rijn deed het fantastisch. Met een grap en een lach, heel naturel en echt gezellig. De standhouders waren ook enthousiast. Echt iets waar we heel trots op terug kijken.

Ik heb zelf een rotfiets

“En zal ik je nu eerlijk bekennen dat ik zelf geen fietser ben? Het is echt zo. Ik woon aan de andere kant van een tunneltje en na die tunnel gaat de weg ook nog eens licht glooiend – vals plat – omhoog. En iedere keer als ik door die tunnel omhoog fiets, roept een stemmetje in mijn hoofd: oh, ik haat fietsen, ha ha ha. Nu moet ik ook zeggen dat ik een rotfiets heb. Met te dikke banden die heel snel leeglopen en waar ik te lui voor ben om ze steeds op te pompen en zo’n zware krat op de voorkant die ik uiteraard, want hé, ik heb hem niet voor niks gekocht, loeivol stouw met spullen. Enfin, je snapt het, fietsen op dat ding is geen pretje. Ik

Dit wilden we ook nog weten van Hanke

Als je nog eens opnieuw zou starten, wat zou je dan anders doen?

Niet dat ik nu zo goed ben hoor, maar ik zou het niet weten. Iets meer tijd vanaf het begin eraan besteden misschien, maar ja, die was er eigenlijk ook niet echt. Ik moet mezelf altijd in tienen delen om alles wat we doen naar buiten te brengen.

Welke tips geeft je andere communicatie collega's die met Doortrappen gaan beginnen.

Schrijf voor elke activiteit of wat dan ook een goed persbericht, zet er direct twee of drie socials achteraan en houd de Doortrappenpagina goed bij met al je nieuws. Maar ja, dat weet iedere communicatiemedewerker toch wel. Dat hoef ik ze niet uit te leggen. Dus ik zou zo gauw geen tip geven. Misschien: zoek contact met iemand die zich er al in verdiept heeft. Waarom zou iedereen het wiel opnieuw uit moeten vinden?

Woon je zelf in een van de Doortrappen gemeenten?

Ja, ik woon in de gemeente Hollands Kroon. Ligt mooi in het midden van ons gebied. Den Helder erboven, Schagen eronder.

Cookie-instellingen