Een terugblik op de Doortrappen Karavaan!

December 21, 2021 1141 keer bekeken

De afgelopen weken is het Doortrappen team met de Doortrappen Karavaan door alle stadsdelen van Amsterdam gereisd, en wat was het gezellig! We ontvingen enthousiaste Amsterdammers waarmee we in gesprek gingen over fietsveiligheid in Amsterdam en deelden gratis fietsspiegels uit!

Doortrappen Karavaan Amsterdam ten einde

De Doortrappen Karavaan bezocht dit jaar in september en oktober alle zeven stadsdelen van Amsterdam. Iedereen was op deze dagen van harte welkom om langs te komen voor een gezellig praatje, advies over veilig fietsen en om zelf te ervaren hoe het is om met fietsspiegel of -helm te fietsen. In elk stadsdeel was een fietsenmaker aanwezig die een fietscheck en kleine reparaties uitvoerde. Het allerleukste: hij installeerde gratis fietsspiegels! Een fietsspiegel helpt om veilig linksaf te slaan en verkeer van achter goed te zien aankomen, zonder achterom te hoeven kijken. Een stuk zekerder op de fiets dus. Veel Doortrappers ontvingen vol enthousiasme hun nieuwe fietsspiegel!

De beste Doortrappers van Amsterdam

Veel 55-plussers in Amsterdam zijn nog fanatieke fietsers, en houden hiermee hun gezondheid op pijl. Dat is bijzonder mooi en daar mag best eens aandacht aan geschonken worden. Daarom gingen we in verschillende stadsdelen op zoek naar de ‘Beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. Zo ontving Birgit van Tongeren (61) de prijs in West, was Dorine van Ernst (75) de Beste Doortrapper in Zuidoost, mochten we de prijs uitreiken aan Tiny van Toorenburg (83) in Nieuw-West, verblijdden we Wil Wolvenne (68) met de Beste Doortrapper prijs in Oost, en ontving Eline Wijkstra (72) de Doortrappen prijs in Zuid!

Houd de Doortrappen Facebook pagina en de aankomende nieuwsberichten op de Doortrappen website in de gaten voor meer informatie over deze Beste Doortrappers!

Volg jij Doortrappen al?

Het Doortrappen team heeft ontzettend genoten van de Doortrappen Karavaan, het ontmoeten van alle enthousiaste Doortrappers en het in gesprek gaan met hen. Ook online blijven we graag in gesprek. Op de Doortrappen Facebook pagina delen we fietstips, houden we je op de hoogte van de verschillende Doortrappen evenementen en delen we leuke fietsroutes. Volg jij ons al?

Cookie settings