Doortrappen in tv-programma Noord-Holland Beweegt

July 01, 2021 2488 keer bekeken

De maand mei stond bij NH Nieuws, de provinciale radio-en televisiezender van Noord-Holland, in het teken van gezond leven. Voldoende bewegen hoort daarbij, en het TV-programma Noord-Holland Beweegt wil de oudere bewoners van de provincie daarbij helpen. Met Doortrappen bijvoorbeeld.

In het sportprogramma Noord-Holland Beweegt trekt presentator Sjoerd Hilarius door de provincie om de inwoners in beweging te krijgen. Samen met een sportinstructeur deed hij verschillende oefeningen die zij vanuit huis mee konden doen. De eerste aflevering is opgenomen in Julianadorp, voordat de beperkende corona maatregelen van kracht waren. Hierin doet Sjoerd een oefening met een theedoek en maakt hij kennis met balkongym.

Elke week een tip van Doortrappen
Het is belangrijk om in beweging te blijven en fietsen kan daarbij helpen. In Noord-Holland Beweegt geven ervaren fietsers advies om veilig de weg op te gaan. Zoals de fiets-tip van meneer en mevrouw Knol uit Den Helder. Zij zijn allebei boven de negentig, maar deze hoge leeftijd weerhoudt hen er niet van om op de fiets te stappen.

Deze media-aandacht voor het programma Doortrappen is een mooie aanvulling op de activiteiten die in de Doortrappen gemeenten wordt ondernomen. Sylvia van Oevelen, kwartiermaker Doortrappen Noord-Holland: β€œDe filmpjes van NH Media zorgen ervoor dat ouderen fit en gezond blijven en de speciale aandacht voor de oudere fietser hierbij is heel erg van belang! Mooi dat deze boodschap zo breed verspreid wordt.” 

Bekijk hier de tien filmpjes en de gehele website over gezond leven in Noord-Holland. 
 

Cookie settings