Lentefietstocht in Landsmeer

May 27, 2021 575 keer bekeken

Nu Nederland mondjesmaat weer opengaat is er ook voor de Doortrappen gemeenten steeds meer mogelijk. De Lentefietstocht, die op 7 mei in Landsmeer is georganiseerd, is hier een mooi voorbeeld van!

In samenwerking met lokale partners zoals SamenMeer, The Coolbiking Company en TeamSportservice werd er een fietstocht georganiseerd vol met Doortrappen-activiteiten.

 

De dag ging van start met de uitreiking van de ‘Beste Doortrapper van Landsmeer’ bij het plaatselijke café (zie foto). Wethouder Mandy Elfferich was aanwezig om de prijzen uit te reiken. Via verschillende kanalen was er een oproep gedaan aan de inwoners om Doortrappers te nomineren. Dochters, schoondochters, buurmannen, vrienden, achternichten en andere Landsmeerders nomineerden met veel enthousiasme hun ‘naasten’. Hoewel er veel goede inzendingen waren, sprongen er twee mensen uit: Piet Gautier (87) en Anniek Goede (85). Piet zijn naam viel meerdere malen, aangezien iedereen hem wel eens voorbij ziet fietsen. Piet is dagelijks – met helm – op de fiets te vinden in het dorp en in Het Twiske. Hij is voor velen herkenbaar als hardnekkige Doortrapper. Anniek Goede is eveneens een voorbeeld voor haar vriendinnen door als enige,  zonder ondersteuning en onder bijna alle weersomstandigheden, nog regelmatig tochten tot wel tachtig kilometer te fietsen. 

Na de uitreiking konden zo’n 30 deelnemers beginnen aan de lentefietstocht van Doortrappen. De deelnemers werden opgedeeld in groepjes van maximaal zes personen om de coronamaatregelen te kunnen naleven. De fietstocht van vijftien of vijfentwintig kilometer startte bij het Wapen van Landsmeer en bracht de deelnemers door natuurgebied Het Twiske en langs verschillende culturele en historische punten in de natuurrijke omgeving van Landsmeer.  

fietstocht Landsmeer

Plezier en gezelligheid stonden voorop, maar er was ook aandacht voor fietsveiligheid. Zo kregen de deelnemers bij de start een gratis fietscheck van The Coolbiking Company, gaf lokale Doortrappencoördinator Kim Kreeft slimme fietstips én verzorgde Team Sportservice oefeningen om FietFit te blijven. Alles voor een soepele en veilige fietstocht!

[Bron: Regiokrant. 12 mei 2021]

 

Cookie settings