Terschelling: oudste actieve fietser van Friesland

May 27, 2021 798 keer bekeken

Onze Friese collega’s van ROF deelden onlangs een mooi filmpje met ons over het project Doortrappen en over de oudste actieve fietser van de provincie. Piet Kaspers woont op Terschelling en vertelt waarom fietsen belangrijk is voor hem.

Bekijk hier het filmpje over Piet Kaspers

 

Fryslân zet veilige fietsroutes voor ouderen op de kaart (Persbericht ROF)

22 april 2021. Met het uitzetten van extra veilige fietsroutes verbetert de provincie Fryslân de verkeersveiligheid verder. Om mensen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen, zijn vanaf vandaag Friese Doortraproutes beschikbaar. Dit zijn routes die speciaal geschikt zijn voor ouderen. Ze staan op www.doortrappen.frl. 

Doortraproutes zijn rondjes van zo’n 20 kilometer, over ruimere paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. De routes zijn in eerste instantie bedoeld voor oudere fietsers, maar zijn uiteraard ook toegankelijk voor anderen. ‘We hebben ouderen gevraagd de routes te testen. Honderden Friezen stapten vervolgens op de fiets’, vertelt gedeputeerde Avine Fokkens – Kelder. ‘Geweldig die inzet en heel mooi dat deze routes nu op de kaart staan!’. 

100-jarige actieve fietser

Vanaf vrijdag is op Omrop Fryslân TV een reclamespot te zien over de Doortraproutes, met in de hoofdrol de 100-jarige Piet Kaspers van Terschelling. Kaspers werd eerder uitgeroepen tot de oudste actieve fietser. Vrijdag ontving hij de bijbehorende wisseltrofee, de Gouden Trapper, uit handen van burgemeester Caroline van de Pol. De prijs is onderdeel van het landelijke project Doortrappen, dat erop gericht is om mensen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Bekijk het filmpje

De Fietsschool van de Fietsersbond ontwikkelde de Doortraproutes, in opdracht van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF). Het ROF werkt aan het verbeteren van de Friese verkeersveiligheid, via campagnes, activiteiten op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheidsprojecten. Meer informatie over het ROF: www.rof.frl. 
 

Cookie settings