Gezellig doortrappen in Ouder-Amstel samen met de wethouder

April 20, 2021 1001 keer bekeken

Maandagmiddag 19 april stapten 25 Doortrappers uit Duivendrecht en Ouder-Amstel op de fiets. Tijdens een gezellige fietstocht genoten zij van de omgeving, het sociale contact en de beweging. Wethouder Korrel trapte ook vrolijk mee.

In groepjes van maximaal vijf fietsten we op gepaste afstand een mooie route vanaf het dorpshuis in Duivendrecht, naar Buitenplaats Wester-Amstel en via het groene Amstelpark weer terug. Voordat we op de fiets stapten, gaf Fysiotherapie Duivendrecht een aantal handige fietstips die we meteen konden toepassen. Akash Mohaboe van Coherente deed samen met ons de FietsFit oefeningen zodat we vervolgens soepel op onze fiets konden stappen. En Kim Kreeft van Doortrappen stelde met de groepjes een aantal fietsregels op. Ook wethouder Korrel was aanwezig en trapte vrolijk met ons mee! Alle ingrediënten voor een goede en veilige start van de fietstocht. 

Halverwege de route bezochten we de Buitenplaats Wester-Amstel. Een prachtige en historische tuin, volop in bloei! Dit was een welverdiende pauze en een moment om wat te drinken en een stuk fruit te eten. In de buitenplaats kregen we een rondleiding en hoorde van alles over de geschiedenis van deze plek. Onderweg was er voldoende tijd voor de deelnemers om persoonlijke verhalen en ervaringen te delen over fietsveiligheid om het fietsen gemakkelijker - en dus leuker - te maken. 

‘Een echte TOP-dag’, aldus een deelnemer! 

De fietstocht werd georganiseerd door Coherente,  fysiotherapie Duivendrecht, PLUS Duivendrecht en de gemeente Ouder-Amstel. 

Cookie settings