Inspiratiedocument Doortrap Routes in de maak

February 02, 2021 848 keer bekeken

In Amsterdam en Friesland zijn zogenaamde Doortrap Routes uitgezet: rustige routes waar ouderen (en andere fietsers) relaxed kunnen genieten van een mooie tocht. Doortrappen heeft de bedenkers van de Doortrap Routes, Karin Broer en Jetty de Vries, gevraagd om hun ideeën op te schrijven

In een ‘Inspiratiedocument Doortrap Routes’. Met tips, links en voorbeelden uit het land.

Het is zeker geen concept dat in beton is gegoten, De invulling verschilt per locatie en per gemeente. Uitgangspunt is dat de fietsroute prettig is met zo min mogelijk drukke en onoverzichtelijke situaties, Zodat genieten van het (samen) fietsen voorop staat! In de lente wordt het inspiratiedocument opgeleverd en is het via onze website beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is.

In een eerder nieuwsbericht vertelden we al over de provincie Friesland, waar afgelopen zomer en herfst in elke Doortrap gemeente een Doortrap Route is uitgezet en waar via lokale en provinciale media ouderen zijn opgeroepen om de routes te testen. Ruim 600 reacties kwamen er binnen, met heel veel handige tips om de routes nog veiliger en relaxter te maken.

Hoe zijn de Doortrap Routes in Friesland tot stand gekomen? Kijk het filmpje met Karin Broer en Jetty de Vries

Beeld: still uit filmpje   

Cookie settings