Doortrappen in 2021

February 01, 2021 892 keer bekeken

Het jaar 2020 hebben we nu écht achter ons gelaten. Gelukkig waren er voor Doortrappen ondanks de coronapandemie ook een hoop successen te vieren. We kijken terug én blikken ook alvast vooruit.

Terugkijkend op 2020 kunnen we natuurlijk niet om de coronapandemie heen. Het dagelijks leven werd vanaf maart flink op de schop gegooid en ook bij Doortrappen merkten we de effecten. Plannen moesten worden herzien en het werd lastiger om fysieke Doortrappenactiviteiten op te zetten voor ouderen. Na een paar weken wennen, zagen we ook enorm veel veerkracht en creativiteit! Online workshops voor professionals, aangepaste fietsgroepen en veel enthousiasme om toch vooral door te trappen. 

De kroon op 2020 was daarnaast de eerste online DoortrappenWeek. Met vijf daggasten, vijftien optredens van onze Doortrappenpartners in de filmpjes, vrolijke muziek en met ruim 300 online deelnemers maakten we er een feestje van. Van landelijke maatschappelijke partners tot buurtsportcoaches, gemeenteambtenaren, fietsenhandelaren, wetenschappers en onderzoeksbureaus: ze waren erbij en vertelden ons wat zij ondernemen met Doortrappen! We hadden ook veel te vieren: de eerste provincie met 100% dekking, meer dan 130 betrokken Doortrappengemeentes en nieuwe samenwerkingen. 

Van stilzitten is voorlopig geen sprake. Ook in 2021 gaan we verder met Doortrappen. We hopen dit jaar dat Doortrappen in alle provincies gelanceerd is en werken we toe naar 50% betrokken gemeenten. Ook zullen we nieuwe interventies ontwikkelen die passen bij de klantreis van Doortrappen. En misschien.. heel misschien.. zien we elkaar ook weer een keertje ‘live’ en fietsen we samen een Doortrap Route. 

Wat zijn jouw goede voornemens voor Doortrappen? Laat het ons weten via dit formulier op de website.


 

Cookie settings