Zien we jou in de DoortrappenWeek?

October 05, 2020 1062 keer bekeken

Het programma Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100ste, zendt in de laatste week van oktober 2020 dagelijks tussen 13.00-13.45 uur een webinar uit. Met elke dag een ander Doortrappen-thema: politiek, gezondheid, Doortrappen in de praktijk, innovatie en echte Doortrappers aan het woord.

Elke dag van 13.00-13.45 uur een kort en krachtig webinar.

In drie kwartier praten we je bij en krijg je nieuwe kennis, tips en inspiratie om zelf met Doortrappen aan de slag te gaan. Dagvoorzitter Wendelien Wouters ontvangt dagelijks in de studio een daggast. Samen bespreken zij de verschillende Doortrappen-thema’s aan de hand van filmpjes uit het hele land. Dit alles aangevuld met muziek, tips van professor Scherder en veel plezier!

Op maandag 26 oktober is minister Cora van Nieuwenhuizen onze hoofdgast. Digitaal betrekken we de andere tafelgasten bij het webinar, zoals professionals uit het veld en oudere fietsers met mooie verhalen. Nu de regels om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan zijn aangescherpt, kunnen we elkaar helaas niet fysiek ontmoeten. We hopen er alsnog een mooie DoortrappenWeek van te maken!

100-100-100

De aftrap op maandag 26 oktober heeft een feestelijke tintje: we vieren de ‘100-100-100’!
We maken bekend wat de eerste provincie is waar 100% van de gemeenten meedoet en wat de 100ste gemeente is die zich meldde bij Doortrappen. Minister van Nieuwenhuizen laat -op afstand- de oorkondes uitreiken en informeert ons over de laatste stand van zaken omtrent fietsongevallen in Nederland.

100-jarige fietser

Aanvankelijk was gepland om in het webinar ook een award uit te reiken aan de 100-jarige fietser. In deze week is het niet verstandig dat de Doortrappers lange reizen afleggen; het programmabureau heeft daarom besloten de award op een nader te bepalen moment uit te reiken.

Landelijke dekking

Sinds het landelijk congres op 19 februari 2019 heeft Doortrappen een landelijke dekking bereikt en dat willen we vieren! In anderhalf jaar hebben tien provincies zich aangesloten, staan twee provincies in de startblokken en zijn Vervoerregio Amsterdam en ruim 100 gemeenten gestart met Doortrappen. Ook landelijke partners als VVN, Fietsersbond, ANWB, RAI, Sportkracht12, Beter Oud, Kenniscentrum Sport en Bewegen doen mee. Lokaal zijn er allerhande professionals die de activiteiten van Doortrappen opzetten en begeleiden. Dit zijn onze helden: de fysiotherapeuten, ergotherapeuten, fietsenmakers, buurtsportcoaches en sportservice bedrijven, de ambtenaren verkeer, sport, welzijn, ouderen of leefbaarheid, de ouderenbonden en de ANWB consuls. In elke gemeente bestaat de projectgroep Doortrappen weer uit andere enthousiaste mensen; professionals en vrijwilligers.

Voor wie?

Iedereen uit ons netwerk is van harte welkom en ook voor nieuwe geïnteresseerden is een plekje vrij. Hoewel elkaar ontmoeten en netwerken niet zo makkelijk gaat als op een live congres, bieden we onze relaties via de webinars de kans om kennis, ideeën en nieuwe contacten op te doen. We presenteren ook de nieuwste producten en kennis van het landelijk programmabureau Doortrappen. En, je kunt de webinars later altijd nog terugkijken of beluisteren, dat is dan weer een voordeel.

Van harte welkom

Interesse? Schrijf je in op de website. De webinars zijn gratis bij te wonen.
Wijs je je collega’s en mensen in je persoonlijke omgeving op deze webinars?

Cookie settings