Lekker blijven fietsen (ook op de e-bike)

September 16, 2020 2017 keer bekeken

Fietsen is een feest... en dat moet het ook blijven. Daar wil de gemeente Eemnes graag haar steentje aan bijdragen. In samenwerking met de Fietsersbond en Sportief en gezond BEL

Fietsen is een feest… en dat moet het ook blijven. Daar wil de gemeente Eemnes graag haar steentje aan bijdragen. In samenwerking met de Fietsersbond en Sportief en gezond BEL biedt zij daarom alle 60-plussers in de gemeente de mogelijkheid deel te nemen aan de Training Tips voor Langer Fietsplezier, die zal
plaatsvinden op 28 september (8.30-13.30 uur) in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4.

Bij deze – gratis - Training staat alles in het teken van het fietsplezier: de deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar het Huis van Eemnes; ontvangst door de fietsdocenten en de buurtsportcoach met koffie en thee, waarna het programma zal volgen.
Lekker blijven fietsen (ook op de e-bike)

Samen met leeftijdgenoten genieten van de mogelijkheden die de fiets / ebike biedt. De gemeente Eemnes, Fietsersbond en Sportief en Gezond BEL verwachten dat de deelnemers zich na deze gezellige dag bewuster,
comfortabeler en veiliger in het verkeer zullen begeven.

Aanmelden

Als u wilt deelnemen, moet u zich – als het kan vóór 20 september – aanmelden voor deze Training Tips voor
Langer Fietsplezier. Dat kan via de mail naar f.lueb@fietsersbond.nl of via een telefoontje naar;
06 422 789 90 (Frans Lueb).
Vermeld in de e-mail wel uw adresgegevens, telefoonnummer, leeftijd en of u met de fiets, driewielfiets of e-bike naar de Training komt.
Natuurlijk bent u zelf van harte uitgenodigd, maar als u een broer/zus, buurman/buurvrouw of vriend/vriendin erbij wil hebben, is dat natuurlijk ook mogelijk. Laat hen dan ook weten dat ze zich kunnen aanmelden.

Programma
08:30 Ontvangst met koffie & thee.
08:45 Verkeersquiz: kennis van (veranderde) verkeersregels en verkeersinzichtwordt op speelse manier getest.
09:15 Fietsgymnastiek: Speciaal voor oudere fietsers ontwikkelde oefeningen.
10:00 Check Fiets en Fietser: Fietsen/e-bikes worden gecontroleerd op veiligheids- en comfortaspecten; ook tips over aanschaf fiets en fietsaccessoires.
10:45 Fietsvaardigheidsparcours: deelnemers kunnen hun eigen vaardigheid op de fiets/e-bike testen.
11:30 Koffie/thee met wat lekkers (in Huis van Eemnes).
12:00 Fietstocht langs een uitgezette route: wegens corona geen groepsfietstocht; route (op papier) wordt per tweetal gefietst.
13:15 Evaluatie van de dag.
13:30 Afsluiting

Cookie settings