Maak kans op de NVVC prijs

February 24, 2020 1670 keer bekeken

Op 16 april 2020 wordt op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in Utrecht een prijs uitgereikt aan een innovatief product, een effectief projectresultaat of een bijzondere samenwerking voor de verkeersveiligheid. Wie brengt zijn of haar Doortrappenactiviteit in?

De organisatie is op zoek naar die initiatieven die het gedachtegoed van het SPV verder brengen, dus gericht op samenwerking, risicogestuurd werken en ook op het terugdringen van risico’s die liggen onder de negen SPV-thema’s. Verder moet het te belonen initiatief anderen inspireren en aanzetten om zelf aan de slag te gaan.

Wij denken dat de initiatieven van Doortrappen in het land goed aansluiten bij deze oproep. Doortrappenactiviteiten brengen veel enthousiaste ouderen op de been die zich daarbij laten inspireren hun fietsveiligheid te verbeteren. Om Doortrappen te organiseren werken afdelingen verkeer&vervoer samen met de domeinen sport en bewegen, welzijn, of bijvoorbeeld het sociaal domein. De toolkit van Doortrappen staat gereed met innovatieve materialen om al deze activiteiten handen en voeten te geven.

Concrete voorbeelden

Wat heeft er zoal plaatgevonden? Doortrappenfietstochten in Goes en op diverse plekken in Zuid-Holland, Doortrappen Dag in Amsterdam-Noord, Oudste fietser in Waadhoeke, Train-de-trainer workshops voor fysio- en ergotherapeuten in Noord-Holland. In Enschede maakte men een handige combinatie: de fietsenmakeractie op het marktplein die toch al was ingezet in het kader van de fietsverlichtingscampagne, kreeg tevens Doortrappenmateriaal uitgereikt en het verzoek om die boodschap (Hoe langer veiliger fietsen?) mee te geven
 
De winnaar van deze prijsvraag krijgt alle roem en publiciteit rondom het eigen project of initiatief door middel van een artikel in het magazine Verkeerskunde en publiciteit via de media van de organiserende partijen en het Kennisnetwerk SPV. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk.

Wij zijn erg trots op alle inzet en het enthousiasme waarmee jullie Doortrappen uitrollen in je omgeving. En met een nominatie en hopelijk de hoofdprijs komt dat mooi in het zonnetje te staan. Schroom dus niet om je eigen Doortrappenactiviteit aan te melden!

NB: de deadline is 1 maart. Aanmelden is eenvoudig. Kijk op https://www.nvvc-congres.nl/nvvp 
PS Laat je ons weten of je deze kans grijpt?

Cookie settings