Landelijke Doortrappen Dag 2020 op 13 mei (o.v.)

February 24, 2020 1581 keer bekeken

In mei 2020 staat een landelijk Doortrappen evenement op stapel voor zowel ouderen als al onze partners. We staan stil bij alle positieve resultaten van het afgelopen jaar, zetten alle betrokkenen in het zonnetje en nodigen nieuwe gemeenten en provincies om mee te doen.

Ruim een jaar geleden, op 12 februari 2019, vond de landelijke aftrap van het programma Doortrappen plaats. Minister van Nieuwenhuizen heeft toen de Gouden Trapper uitgereikt aan de oudste fietser van Nederland en het startschot gegeven. Voor 2020 trappen we graag door met een landelijk congres.

Zomaar een congreszaal huren en daarbij iedereen uitnodigen past niet echt bij het karakter van Doortrappen. We onderzoeken nu de mogelijkheden om aan te haken bij een bestaand fietsevenement aan te haken dat op 13 mei al iets met en voor de ouderen organiseert. Een evenement waar we het plezier en de meerwaarde van fietsen kunnen verrijken met aandacht voor verkeersveiligheid; de Doortrappen Ervaring. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met de oudere fietsers, en zullen de bezoekers diverse Doortrappen activiteiten zelf ervaren. Én we zetten erop in dat minister Cora van Nieuwenhuizen het eerste Doortrappen Startpakket uitreikt aan gemeenten die in 2020 het licht op groen zetten voor Doortrappen.

Zet 13 mei 2020 dus alvast -met potlood- in je agenda! Want we hopen jullie natuurlijk allemaal op 13 mei te ontmoeten. Heb je een leuk idee voor deze dag, wil je meedenken/helpen of moeten we zeker gebruik maken van jouw aanbod om…(zelf in te vullen)… , laat het ons dan vooral weten! Mail ons op programmadoortrappen@gmail.com.

Cookie settings