Meer dan 150 ervaren fietsers bij de Kick Off Doortrappen Amsterdam

September 23, 2019 2857 keer bekeken

Een mini-college van professor Scherder, de 'Doortrappen petje op petje af quiz, een testritje op een e-bike en een smoothie trappen; dit is maar een kleine greep van activiteiten tijdens de Amsterdamse Kick-off die op vrijdag 20 september 2019 in het Friendship Sport Centre zijn georganiseerd.

KICK - OFF DOORTRAPPEN AMSTERDAM

Vitaal en gezond oud worden. Wie wil dat nu niet? Bewegen is daarvoor essentieel. En daarbij kan de fiets een belangrijke rol spelen. Maar hoe blijf je als oudere veilig fietsen in een drukke stad als Amsterdam? Op vrijdag 20 september stond het Friendship Sports Centre in Noord in het teken van ‘veilig fietsen tot je 100e’.

Saskia Groenewoud, bestuurder van stadsedeel Amsterdam - Noord, verrichtte de officiële  opening. Hoogtepunt van de middag was voor veel mensen het mini-college door VU Neuroloog Erik Scherder. Op zijn bekende manier vertelde hij over de invloed van fietsen en bewegen op de hersenen. De afsluitende fietskennistest zorgde voor een aantal hilarische momenten en leverde twee winnaars op van een gratis fietscheck.

Tijdens het tweede deel van het programma kon van alles worden uitgeprobeerd op fietsgebied. Elektrische fietsen werden getest, maar ook bijzondere fietsen.  Veel deelnemers hebben hun fiets gratis laten keuren. De fittest, fietsgymnastiek en het 'smoothie trappen' maakten het programma helemaal af. Amsterdam en de Amsterdammers zijn klaar voor nog meer Doortrap activiteiten!

 

Cookie settings