Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

'Proef je buurthuis' trekt enthousiaste deelnemers tijdens de vijfde editie in Zaanstad!

Stephanie Piƫt April 19, 2023 208 keer bekeken

Op zaterdag 15 april was het weer zover: de vijfde editie van 'Proef je buurthuis' vond plaats in Zaanstad. Dit jaar organiseerden acht buurt- en dorpshuizen samen met gemeente Zaanstad en Doortrappen een fietsroute langs de acht Zaanse buurthuizen.

Het evenement trok veel enthousiaste deelnemers die op de fiets vanuit een buurt- of dorpshuis konden genieten van een mooie tocht langs de andere buurthuizen in de regio.

De fietsroute was ongeveer 30 km lang en met de aanschaf van een inschrijfkaart kon men meedoen aan de tocht. Bij elk buurthuis werd er gezorgd voor een hapje en drankje en waren er verschillende activiteiten te doen. Zo kon er bijvoorbeeld een fietsquiz worden ingevuld, waarbij deelnemers fietslampjes ontvingen.

Elk buurthuis heeft zijn eigen geschiedenis en mogelijkheden, waardoor de deelnemers letterlijk en figuurlijk konden 'proeven' wat een buurthuis te bieden heeft. De Pelikaan in Krommenie, Buurtcentrum A3 in Assendelft, De Kwaker in Westzaan, De Vuister en Het Brandtweer in Koog aan de Zaan, Buurtcentrum de Lorzie in Wormerveer, Dorpshuis de Horn in Krommeniedijk en de Noorddam in Westknollendam deden allemaal mee aan het evenement.

Sinds 2016 wordt 'Proef je buurthuis' jaarlijks georganiseerd en trekt het steeds veel deelnemers. Het evenement is een mooie manier om op een sportieve en gezellige manier kennis te maken met de verschillende buurthuizen in de regio.

Gisteren werden de cijfers over ongelukken in het verkeer gepubliceerd, waarin werd benadrukt dat ouderen een groter risico lopen op ongelukken met de fiets. Het is daarom extra belangrijk om aandacht te besteden aan fietsveiligheid onder ouderen, zodat zij op een veilige en plezierige manier kunnen blijven fietsen. Proef je buurthuis helpt daaraan mee, net zoals andere evenementen georganiseerd door Doortrappen.

Voor meer informatie over 'Proef je buurthuis' en andere evenementen van Doortrappen in Zaanstad, kunt u terecht op www.doortrappen.nl/zaanstad

Cookie settings