Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Kom samen met je kleinkinderen naar het FietsFestival in Zaanstad!

Stephanie Piët September 22, 2022 378 keer bekeken

Wat is er nu leuker dan samen fietsen met je opa of oma of met je kleinkind(eren)? Niks natuurlijk! Daarom toveren we dit jaar op woensdagmiddag 28 september het Topsportcentrum de Koog in de gemeente Zaanstad om in een Doortrappen FietsFestival.

Zowel kinderen als ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom organiseert Doortrappen samen met gemeente Zaanstad, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, TeamAlert, Sportbedrijf Zaanstad en fietsenmaker Woudt fietsen het FietsFestival. In en rondom de sportaccommodatie zijn er verschillende activiteiten te volgen, waarbij ouderen en kinderen het tegen elkaar of juist tegen anderen kunnen opnemen. Wie is er het beste op de hoogte van verkeersveiligheid? 

Leuke dag voor jong en oud
Test je behendigheid op het verkeersplein. Neem het samen op tegen een ander team met de fietsquiz en win leuke prijzen. Breng je fiets langs bij de fietsenmaker voor een check en ouderen kunnen speciaal tijdens het festival gratis een fietsspiegel laten monteren. Klim in de vrachtwagen om zelf de dode hoek te spotten. Volg je alle activiteiten? Dan ontvang je een heus Doortrappen certificaat! 

Tijdens het FietsFestival leren kinderen en ouderen samen op een leuke manier, veilig met verschillende verkeerssituaties om te gaan. Ook leer je wat je kunt doen aan jouw eigen gedrag of door aanpassingen aan de fiets om veilig te (blijven) fietsen. Doe jij ook mee met de FietsFit oefeningen? Natuurlijk staat de middag ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn, en blijven!

Kom je ook?
Woensdag 28 september ben je welkom tussen 14:00 en 17:00 in het Topsportcentrum De Koog aan de Wezelstraat 7 in Koog aan de Zaan. Kom ergens tussen die tijden gezellig langs, maar meld jezelf vooraf wel gratis aan door een mailtje met daarin 'FietsFestival Zaanstad' en je naam of namen en de leeftijd te sturen naar doortrappen@zaanstad.nl.

De dag is bedoeld voor opa’s, oma’s (65+) en kleinkinderen, maar een oudere buurman, oom, tante of andere bekende meenemen mag natuurlijk ook! Zowel jong als oud is welkom om een gezellige middag te beleven.

Deelname is gratis!
En neem je eigen fiets mee.

Cookie settings