Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

‘Proef je buurthuis’ op de fiets!

Stephanie Piët March 17, 2022 341 keer bekeken

‘Proef je buurthuis’ is er weer! Op 23 april organiseren de buurt- en dorpshuizen van Zaanstad-Noord in samenwerking met gemeente Zaanstad/ Doortrappen een fietsroute langs de Zaanse buurthuizen.

Fiets vanuit een buurt- of dorpshuis naar keuze via 8 buurthuizen en geniet overal van een hapje en drankje. Aangezien elk buurthuis zijn eigen activiteiten, geschiedenis en mogelijkheden heeft kan je letterlijk en figuurlijk ‘proeven’ wat een buurthuis te bieden heeft. Samen op de fiets genieten van een mooie tocht langs de buurthuizen in de regio. 

Als sinds 2016 organiseren de buurthuizen ‘Proef je buurthuis’ voor fietsers. De fietstocht langs de buurthuizen is ongeveer 30 km en met aanschaf van een inschrijfkaart van €3,- bij een van de buurthuizen, kan je al meedoen! De buurthuizen hebben met elkaar afgesproken wat er geserveerd wordt, zodat de deelnemers op elke plek kunnen genieten van een ander hapje en drankje. Het start op 23 april tussen 10.00-12.00 uur.

Wil je meefietsen met de ‘Proef je buurthuis’ fietstocht? Ga langs één van de deelnemende buurthuizen en koop voor €3,- een inschrijfkaart. De volgende buurthuizen doen mee: de Pelikaan  in Krommenie, Buurtcentrum A3 in Assendelft, De Kwaker in Westzaan, De Vuister  en Het Brandtweer in Koog aan de Zaan, Buurtcentrum de Lorzie in Wormerveer, Dorphuis de Horn in Krommeniedijk en de Noorddam in Westknollendam.

Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor senioren in Zaanstad. Het doel is om senioren zo lang en veilig mogelijk te laten fietsen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Zaanstad vind je op doortrappen.nl.

Cookie settings